Rocky road -kakku hurmaa makean ystävät – tuhdin pohjan päälle ladotaan keksejä, vaahtokarkkeja ja tuplasti suklaata
Kasvis
3 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 2 h
Rocky road -kakku taltuttaa isommankin makean nälän. Tässä versiossa suklaakakkupohjan päälle tehdään paksu Rocky road -kerros vaahtokarkeista, kekseistä, suklaasta ja hillotuista kirsikoista. Nauti pieni pala kerrallaan – jos maltat!
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen vuoka, halkaisija noin 25 cm. Laita pohjalle pyöreä leivinpaperi.
Sekoita jauhot, sokeri, kaakao, leivinjauhe ja sooda kulhossa.
Kaada maito kulhoon ja vatkaa munat joukkoon niin, että rakenne menee kunnolla rikki. Sekoita maitomunaseos ja öljy jauhojen joukkoon.
Sekoita kulhossa kuuma vesi ja mittaa pikakahvi joukkoon. Sekoita kahvi taikinaan.
Kaada kakkuvuokaan ja paista 45–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä kakkua vuoassa noin 10 minuuttia, irrota vuoka ja anna jäähtyä.
Tee sillä välin Rocky road -päällinen: Paloittele molemmat suklaat ja sulata voin kanssa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Lisää joukkoon paloitellut keksit, vaahtokarkit ja paloitellut kirsikat. Kaada täyte jäähtyneen kakun päälle. Leikkaa täytteen päälle pyöreä leivinpaperin pala ja paina tiiviisti kiinni täytteeseen. Laita kylmään noin kahdeksi tunniksi.
Ota paperi pois ja koristele Rocky road -kakun pinta tomusokerilla ja vaahtokarkeilla.