Riistakastike pastalle

30 min
0
0

Riistakastike pastalle

Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 600 ghirvenlihaa (luuton)
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 rklvoita
  • 1 dlpunaviiniä
  • 1 dllihalientä
  • 1/2 tlsoijakastiketta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlbasilikaa
  • 1/4 tltimjamia
  • 6 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 250 gkantarelleja
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklruokaöljyä

Lisäksi

  • 1 dlparmesaanijuustoa (raasteena)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Leikkaa hirvenliha suikaleiksi (noin 1×3 cm).

Silppua sipuli ja kuullota kattilassa voissa miedolla lämmöllä raukeiksi. Lisää punaviini, riistaliemi ja soijakastike sekä mustapippuri ja yrtit. Keitä kokoon niin, että puolet nesteestä on jäljellä.

Soseuta seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ja surauta jälleen. Anna kastikkeen kiehua kattilassa miedolla lämmöllä.

Ruskista sienet voissa ja siirrä sivuun. Kuumenna pannussa nokare voita ja ruokaöljyä ja paista lihasuikaleet kuumassa pannussa ruskeiksi noin parissa minuutissa. On tarkoitus, että liha jää sisältä punertavaksi. Kumoa sienet pannuun ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

Annostele pasta lautasille, kaada päälle riistakastiketta ja annostele liha-sieniseos tasan. Viimeistele parmesaaniraasteella.

•Jos hirvieläin on vanhempaa, valitse tähän ruokalajiin fileetä, paahto-, tai sisäpaistia ja leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi vasta paistamisen jälkeen.

•Vasasta käy lapakin. Kun lihan jättää sisältä punertavaksi, syöjät arvelevat syövänsä fileetä.

•Kokeile täyteläisen makuista täysjyväluomupastaa riistakastikkeen kaveriksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä