Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Riistakastike pastalle

30 min

Riistakastike pastalle valmistuu hirvenlihasta. Täydellinen yhdistelmä metsäistä makua ja täyteläistä kermaisuutta!

17.10.2005
Reseptin ainekset
6 annosta
600 g
hirvenlihaa (luuton)
1
sipuli
1/2 rkl
voita
1 dl
punaviiniä
1 dl
lihalientä
1/2 tl
soijakastiketta
1/2 tl
mustapippuria
1/4 tl
basilikaa
1/4 tl
timjamia
6 rkl
persiljaa (silputtuna)
2 dl
kuohukermaa
250 g
kantarelleja
1/2 rkl
voita
1/2 rkl
ruokaöljyä
Lisäksi
1 dl
parmesaanijuustoa (raasteena)

Riistakastike pastalle – ohje:

  1. Leikkaa hirvenliha suikaleiksi (noin 1 × 3 cm).
  2. Silppua sipuli ja kuullota kattilassa voissa miedolla lämmöllä raukeiksi. Lisää punaviini, riistaliemi ja soijakastike sekä mustapippuri ja yrtit. Keitä kokoon niin, että puolet nesteestä on jäljellä.
  3. Soseuta seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ja surauta jälleen. Anna kastikkeen kiehua kattilassa miedolla lämmöllä.
  4. Ruskista sienet voissa ja siirrä sivuun. Kuumenna pannussa nokare voita ja ruokaöljyä ja paista lihasuikaleet kuumassa pannussa ruskeiksi noin parissa minuutissa. On tarkoitus, että liha jää sisältä punertavaksi. Kumoa sienet pannuun ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
  5. Annostele pasta lautasille, kaada päälle riistakastiketta ja annostele liha-sieniseos tasan. Viimeistele parmesaaniraasteella.

Vinkit!

  • Jos hirvieläin on vanhempaa, valitse tähän ruokalajiin fileetä, paahto-, tai sisäpaistia ja leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi vasta paistamisen jälkeen.
  • Vasasta käy lapakin. Kun lihan jättää sisältä punertavaksi, syöjät arvelevat syövänsä fileetä.
  • Kokeile täyteläisen makuista täysjyväluomupastaa riistakastikkeen kaveriksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt