Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Riisi-valkosuklaakakku

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
26.11.2010
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
200 g
piparkakkuja
75 g
voita
Täyte
4 kpl
liivatelehteä
2 1/2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
100 g
valkosuklaata
4 dl
riisipuuroa
2 tl
vaniljasokeria
Portviiniluumut
200 g
kuivattuja luumuja
1 1/2 dl
vettä
1 dl
portviiniä
1/2 dl
sokeria
  1. Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset, liivatteita lukuun ottamatta, tasaiseksi massaksi.
  3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne mikrossa. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
  4. Kaada täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
  5. Valmista portviiniluumut. Keitä kaikkia aineksia kattilassa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes nesteestä on tullut siirappimaista. Anna jäähtyä.
  6. Irrota riisi-valkosuklaakakku vuoasta tarjoiluvadille. Asettele portviiniluumut riisi-valkosuklaakakun keskelle keoksi niin, että siirappi valuu kauniisti kakun reunoille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt