


Riisi-valkosuklaakakku
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
200 g
piparkakkuja
75 g
voita
Täyte
4 kpl
liivatelehteä
2 1/2 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
100 g
valkosuklaata
4 dl
riisipuuroa
2 tl
vaniljasokeria
Portviiniluumut
200 g
kuivattuja luumuja
1 1/2 dl
vettä
1 dl
portviiniä
1/2 dl
sokeria
- Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset, liivatteita lukuun ottamatta, tasaiseksi massaksi.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne mikrossa. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
- Kaada täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
- Valmista portviiniluumut. Keitä kaikkia aineksia kattilassa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes nesteestä on tullut siirappimaista. Anna jäähtyä.
- Irrota riisi-valkosuklaakakku vuoasta tarjoiluvadille. Asettele portviiniluumut riisi-valkosuklaakakun keskelle keoksi niin, että siirappi valuu kauniisti kakun reunoille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat