Riisi-valkosuklaakakku

4 h 30 min
3.7
1

Riisi-valkosuklaakakku

KA
1
3.7
Teksti Maria Rosendahl
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 200 gpiparkakkuja
  • 75 gvoita

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 1/2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 100 gvalkosuklaata
  • 4 dlriisipuuroa
  • 2 tlvaniljasokeria

Portviiniluumut

  • 200 gkuivattuja luumuja
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlportviiniä
  • 1/2 dlsokeria

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset, liivatteita lukuun ottamatta, tasaiseksi massaksi.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne mikrossa. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
Valmista portviiniluumut. Keitä kaikkia aineksia kattilassa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes nesteestä on tullut siirappimaista. Anna jäähtyä.
Irrota riisi-valkosuklaakakku vuoasta tarjoiluvadille. Asettele portviiniluumut riisi-valkosuklaakakun keskelle keoksi niin, että siirappi valuu kauniisti kakun reunoille.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä