Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Leivo retiisifocacciat kukkafocaccian hengessä – valmiit leivät ovat kuin kauniita pieniä tauluja

1 h 55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 40 min

Retiisifocaccia jatkaa kukkafocaccian aloittamaa koristeluilmiötä! Tällä reseptillä teet useamman pienen taideleivän, mutta voit leipoa leipää myös pellillisen. Lisää silloin paistoaikaan muutama minuutti. Kokeile myös maustaa leipä salvialla tai timjamilla.

28.7.2020
Reseptin ainekset
9 pientä leipää
30 g
tuorehiivaa
3½ dl
vettä
½ dl
oliiviöljyä
1½ rkl
hunajaa
2 tl
suolaa
n. 7 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
¾ dl
oliiviöljyä
3 tl
suolaa
1 rku
rosmariinia
1 dl
retiisejä
1 rkl
hunajaa

Retiisifocaccia leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola.
  2. Lisää jauhot muutamassa erässä. Alusta taikinaa viisi minuuttia ja kohota liinan alla huoneenlämmössä 45 minuuttia.
  3. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle ja jaa se esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen yhdeksään palaan. Taputtele palat jauhotetuin käsin leiviksi.
  4. Kaada puolet öljystä ja ripota puolet suolasta leivinpaperin päälle uunipellille. Asettele leivät pellille öljyn päälle. Kohota leipiä vielä 45 minuuttia liinan alla.
  5. Painele sormilla kuoppia leipien pintaan ja valuta loppu öljy ja ripottele loppu suola päälle.
  6. Pese ja kuivaa retiisit ja puolita ne. Paina retiisipuolikkaat ja rosmariinioksat kevyesti leivän pintaan.
  7. Paista leipiä 225 asteessa uunin keskitasolla 8−10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Nauti lämpimänä.

Vinkki!

Kokeile astetta haastavampaa reseptiä ja leivo hitiksi noussut kukkafocaccia tällä ohjeella!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt