Maku

Räsymattopiirakka – sadonkorjuuajan kaunein ja rapsakoin piirakka valmistuu väriporkkanasiivuista ja filotaikinasta

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Väriporkkanasiivuista ja filotaikinasta saat rapsakan ja maistuvan suolaisen sadonkorjuupiiraan. Veikeä räsymattopiirakka saa ihanan pehmeää makua täytteen kotijuustosta.
KA
5
0
Julkaistu: 26.8.2021


Ainekset (8 palaa )

  • 1 pkt (500 g) filotaikinaa (pakaste)
  • 5väriporkkanaa
  • 1 rkl + 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rklhunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 4 rklseesaminsiemeniä

Täyte

  • 1 pkt (250 g) kotijuustoa
  • 1muna
  • 2 dlparmesaanijuustoa raastettuna
  • 4 rkltuoretta rakuunaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Tulosta

Räsymattopiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota esiin piiras- tai uunivuoka (noin 30 × 22 cm). Kuori porkkanat ja leikkaa vuoan levyisiksi ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pellille, sekoita joukkoon 1 rkl öljyä.
  2. Paahda 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Ota porkkanat uunista, mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Laske uunin lämpö 180 asteeseen.
  3. Soseuta täytteen ainekset.
  4. Aseta leivinpaperiarkki työalustalle ja laita sen päälle yksi filotaikinalevy. Sivele pintaan kevyesti öljyä. Ripottele päälle siemeniä. Aseta toinen filolevy ensimmäisen päälle, sivele öljyllä ja lisää siemeniä. Toista, kunnes kaikki levyt ovat päällekkäin. Siirrä levyt leivinpaperin kanssa reunalliseen piiras- tai uunivuokaan niin, että taikina nousee vuoan reunan yli.
  5. Levitä täyte vuokaan ja asettele porkkanat pinnalle. Taittele taikinareunat vuoan reunoille ja sivele öljyllä.
  6. Paista 180-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja taikina paistuu rapeaksi ja kullanruskeaksi.

Vinkki!

Jos taikinan reunat kypsyvät nopeammin kuin täyte, peitä ne loppukypsennyksen ajaksi foliolla.

Kommentoi »