Illanistujaisten rapeat napostelusienet rouskutellaan pikkelidipin kanssa
Maidoton
15 min
Tarjoa rapeat herkkusienet heti paiston jälkeen lämpiminä pikkelidipin kera. Coctailkurkut ja kurkkujen liemi antavat pikadippiin pikantin pikkelisen aromin.
Puhdista sienet. Jätä pienet sienet kokonaisiksi, halkaise isommat. Hienonna persilja.
Riko muna kulhoon ja sekoita rakenne rikki haarukalla. Yhdistä toisessa kulhossa pankojauhot, persilja ja mausteet.
Pyöritä sienet ensin munaseoksessa, valuta hieman ja siirrä sitten pankojauhoihin. Pyörittele niin, että sienet kuorruttuvat kauttaaltaan.
Kuumenna öljy pannulla. Paista sienet muutamassa erässä kullanruskeiksi ja rapsakoiksi. (Poista mahdolliset kuorrutteen rippeet öljystä paistokertojen välissä.)
Tarjoa sienet lämpiminä pikkelidipin, cocktailkurkkujen ja oluen kanssa.
Vinkki!
Jos kaipaat napostelusieniin lisää potkua, korvaa mustapippuri cayennepippurilla tai chilijauheella. Voit käyttää herkkusienten sijaan kantarelleja tai paloiksi leikattuja orakkaita tai lampaankääpää.
Pikkelidippi
6 dl
1 tlk (330/190 g) cocktailkurkkuja
1 valkosipulinkynsi
1 rku ruohosipulia
1 tlk (200 g) kermaviiliä
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
1 dl cocktailkurkkujen lientä
2 tl vahvaa sinappia
1 tl sokeria
½ tl suolaa
Pikkelidippi – ohje:
Valuta kurkut, ota 1 dl lientä talteen. Hienonna puolet kurkuista pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Hienonna ruohosipuli.
Yhdistä kulhossa kermaviili ja jogurtti, lisää kurkkuliemi, sinappi, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon ruohosipuli ja kurkkukuutiot (käytä halutessasi osa koristeluun).