Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Jokaruoan kaveri

Rapea valkosipuli-chiliöljy – purkita itse hurjaan suosioon noussut ”kaiken kanssa” maistuva mausteöljy

25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 10 min

Suosittua rapeaa valkosipuli-chiliöljyä voi ostaa valmiina purkkina kaupasta, mutta se valmistuu myös kotikeittiössä. Öljy syntyy paahdetusta valkosipulista ja salottisipulista sekä seesamiöljystä, chilihiutaleista ja soijakastikkeesta. Tämä kotikokin suosikkiseos sopii lähes kaiken kanssa, kokeile vaikka! Valmis öljy säilyy jääkaapissa noin kuukauden.

23.8.2024
Reseptin ainekset
noin 1,5 dl
1
kokonainen valkosipuli
1
salottisipuli
1 dl
rypsiöljyä
½ dl
seesamiöljyä
2 rkl
chilihiutaleita
1 tl
merisuolaa
½ rkl
ruoko- tai fariinisokeria
1 rkl
soijakastiketta

Rapea valkosipuli-chiliöljy – ohje:

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja salottisipuli.
  2. Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai pannussa. Lisää salottisipuli ja kypsennä muutaman minuutin ajan, kunnes sipuli alkaa hieman ruskistua. Lisää valkosipulit ja jatka kypsennystä, kunnes molemmat sipulit ovat kullanruskeita ja rapeita.
  3. Mittaa teräskulhoon chilihiutaleet, suola, ruoko- tai fariinisokeri ja soijakastike. Siivilöi kuuma öljy kattilasta mausteiden joukkoon.
  4. Jätä sipulit siivilään tai talouspaperin päälle kuivumaan noin kymmeneksi minuutiksi. Voit murskata sipulirouhetta halutessasi hienommaksi.
  5. Lisää sipulit ja seesamiöljy jäähtyneen öljyn joukkoon. Purkita puhtaaseen lasipurkkiin. Valmis öljy säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt