Raparperipiirakka – alkukesän odotetuin herkku!
1 h
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
35 minRaparperipiirakka on kesän rakastetuimpia leivonnaisia. Raikkaan hapan raparperi saa seurakseen rapean muropohjan ja ihanan ranskankermatäytteen. Tällä klassikko-ohjeella leivot helpon ja herkullisen raparperipiirakan!
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.6.2006

Raparperipiirakka – alkukesän odotetuin herkku!
Reseptin ainekset (10 palaa)
Murotaikina
- 100 gvoita
- 1 dlsokeria
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 kplmunaa
Täyte
- 10 dlraparperia (paloiteltuna)
- 2 rklmaissitärkkelystä (jos käytät pakastettuja raparpereja)
- 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
- 1 kplmunaa
- 1 dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
Raparperipiirakka – ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista murotaikinapohja. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet.
- Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 24‒26 cm). Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon maissitärkkelys.
- Sekoita keskenään ranskankerma tai kermaviili, muna ja sokerit.
- Paista raparperipiirakan pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.
- Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.

Mehevä raparperipiirakka on kahvipöydän varma hitti!
Maku

Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!
Maku

Nopea raparperipiirakka
Kotivinkki

Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä
Maku

Raparperi-mantelipiirakka on kahvipöydän näyttävin ilmestys! Oikaise ja pyöräytä herkku vaivattomasti valmistaikinasta
Maku

Äidin raparperipiirakka
Maku

Pellillinen raparperipiirakkaa – uuniin 10 minuutissa, ja maistuu ihanalta!
Kotivinkki

Raparperijuustokakku – "Mmm maistuvaa!", kehuu reseptiä kokeillut lukijamme
Maku