Maku

Raparperipiirakka – alkukesän odotetuin herkku!

1 h
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
35 min
Raparperipiirakka on kesän rakastetuimpia leivonnaisia. Raikkaan hapan raparperi saa seurakseen rapean muropohjan ja ihanan ranskankermatäytteen. Tällä klassikko-ohjeella leivot helpon ja herkullisen raparperipiirakan!
3.9
20
Julkaistu: 4.6.2006


Reseptin ainekset (10 palaa)

Murotaikina

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 10 dlraparperia (paloiteltuna)
  • 2 rklmaissitärkkelystä (jos käytät pakastettuja raparpereja)
  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
Tulosta

Raparperipiirakka – ohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista murotaikinapohja. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet.
  2. Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 24‒26 cm). Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon maissitärkkelys.
  5. Sekoita keskenään ranskankerma tai kermaviili, muna ja sokerit.
  6. Paista raparperipiirakan pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.
  7. Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.
20 kommenttia