Raparperipiirakka – alkukesän odotetuin herkku!
1 h
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min
Raparperipiirakka on kesän rakastetuimpia leivonnaisia. Raikkaan hapan raparperi saa seurakseen rapean muropohjan ja ihanan ranskankermatäytteen. Tällä klassikko-ohjeella leivot helpon ja herkullisen raparperipiirakan!

Reseptin ainekset 10 palaa
Murotaikina
100 gvoita
1 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta
1 kplmunaa
Täyte
10 dlraparperia (paloiteltuna)
2 rklmaissitärkkelystä (jos käytät pakastettuja raparpereja)
2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 kplmunaa
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
Raparperipiirakka – ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista murotaikinapohja. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet.
- Nypi seos muruiksi, eli puristele seosta sormillasi, kunnes se on tasaista murua. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja jauhota piirakkavuoka (Ø 24‒26 cm). Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Jos käytät pakastettuja raparperipaloja, sekoita niiden joukkoon maissitärkkelys.
- Sekoita keskenään ranskankerma tai kermaviili, muna ja sokerit.
- Paista raparperipiirakan pohjaa ensin noin 5 minuuttia ilman täytettä. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.
- Paista raparperipiirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja raparperit ovat pehmeitä.