Raparperi-mantelipiirakka on kahvipöydän näyttävin ilmestys! Oikaise ja pyöräytä herkku vaivattomasti valmistaikinasta
1 h 45 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 25 minOikaise leipomalla raparperi-mantelipiirakka valmistaikinasta! Mantelinen frangipane-täyte ja graafisesti asetellut raparperipalat tekevät tästä piirakasta täydellisen terassikahviherkun. Kurkkaa jutusta vaihekuvat piirakkataikinan taitteluun.
KA
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.6.2021

Raparperi-mantelipiirakka on kahvipöydän näyttävin ilmestys! Oikaise ja pyöräytä herkku vaivattomasti valmistaikinasta
Reseptin ainekset (8 annosta )
- 1 (380 g) pyöreä piirakkataikina (esim. Myllyn Paras)
- noin 400 g raparperia
Mantelitäyte
- 75 g voita (pehmeää)
- ¾ dl sokeria
- 1muna
- 2 dl (80 g) mantelijauhetta
- ¼ tl aitovaniljajauhetta
Viimeistely
- tomusokeria
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Raparperi-mantelipiirakka leivotaan näin:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Tee täyte. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita manteli- ja vaniljajauhe vaahtoon.
- Huuhtele raparperit. Kuori varret, jos niissä on hyvin vahvat kuoret. Leikkaa raparperit vinottain 11/2–2 cm:n paloiksi.
- Kauli taikina ympyräksi (ø noin 33 cm) leivinpaperin päällä. Käytä hiukan jauhoja apuna, jotta taikina ei tartu kiinni. Leikkaa taikinan reunaan 4 cm:n pituisia ja noin sentin levyisiä suikaleita ulkoreunasta keskelle päin. Käännä kaksi reunasuikaletta ristiin niin, että suikaleet menevät vuorotellen päälle ja alle.
- Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Asettele raparperipalat graafisesti pinnalle (katso kuva).
- Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Viimeistele tomusokerilla. Tarjoa piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Valmistus vaihe vaiheelta

Raparperipavlova yhdistää raparperin ja marengin vastustamattomaksi liitoksi – rapsakan herkun viimeistelee ruby-suklaa
Maku

Maisemakahvilan raparperipiirakka – tätä kaikki leipovat nyt!
Maku

Raparperi-suklaakakku – kevään mehevä herkkukakku päästää tiskaajan vähällä
Maku

Italialainen raparperijuustokakku
Maku

Raparperijuustokakku – "Mmm maistuvaa!", kehuu reseptiä kokeillut lukijamme
Maku

Mansikkatiramisukakku on täydellinen kesäherkku – yhdistä sesongin parhaat maut ja italialaisen klassikkojälkkärin idea
Maku

Oikaise ja nauti! Helppo raparperiherkku portugalilaisten Pastél de Nata -leivosten tyyliin
Maku

Raparperipaistos – rapsakan kuoren alla odottaa mehevä, rosmariinilla maustettu täyte
Maku