


Raparperi-mantelipiirakka on kahvipöydän näyttävin ilmestys! Oikaise ja pyöräytä herkku vaivattomasti valmistaikinasta
1 h 45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 25 min
Oikaise leipomalla raparperi-mantelipiirakka valmistaikinasta! Mantelinen frangipane-täyte ja graafisesti asetellut raparperipalat tekevät tästä piirakasta täydellisen terassikahviherkun. Kurkkaa jutusta vaihekuvat piirakkataikinan taitteluun.
Reseptin ainekset
8 annosta
1 (380 g)
pyöreä piirakkataikina (esim. Myllyn Paras)
noin 400 g
raparperia
Mantelitäyte
75 g
voita (pehmeää)
¾ dl
sokeria
1
muna
2 dl (80 g)
mantelijauhetta
¼ tl
aitovaniljajauhetta
Viimeistely
tomusokeria
Raparperi-mantelipiirakka – ohje:
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Tee täyte. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita manteli- ja vaniljajauhe vaahtoon.
- Huuhtele raparperit. Kuori varret, jos niissä on hyvin vahvat kuoret. Leikkaa raparperit vinottain 1½–2 cm:n paloiksi.
- Kauli taikina ympyräksi (ø noin 33 cm) leivinpaperin päällä. Käytä hiukan jauhoja apuna, jotta taikina ei tartu kiinni. Leikkaa taikinan reunaan 4 cm:n pituisia ja noin sentin levyisiä suikaleita ulkoreunasta keskelle päin. Käännä kaksi reunasuikaletta ristiin niin, että suikaleet menevät vuorotellen päälle ja alle.
- Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Asettele raparperipalat graafisesti pinnalle (katso kuva).
- Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Viimeistele tomusokerilla. Tarjoa piirakan kanssa jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Vinkki!
Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat