Raparperi-kinuskiruudut

1 h
5
3

Raparperi-kinuskiruudut

Raparperi ja kinuski yhdistyvät näissä mehevissä rarparperi-kinuskiruuduissa. Helppotekoinen taikina kätkee sisälleen makeita fudgepaloja ja kirpeää raparperia.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 200 graparperia
  • 1 rklfariinisokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja (2 + 1/2 dl)
  • 1/2 tlleivinjauhetta
  • 115 gvoita
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 2 kplmunaa
  • 100 gfudgepaloja

Lisäksi

  • 1 dlkinuskikastiketta

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeeen. Valmistele 20×20-senttinen vuoka. Leikkaa pohjalle leivinpaperi, joka menee reunojen yli. Voitele ja jauhota pohja ja reunat.

Pilko raparperi n. puolentoista sentin paksuisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja 1/2 dl vehnäjauhoja.

Yhdistä toisessa kulhossa loput vehnäjauhoista ja leivinjauhe.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, lisää munat yksi kerrallaan.

Sekoita vaahtoon jauhot ja sekoituksen loppuvaiheilla melkein kaikki raparpereista ja fudgepaloista (säästä osa pinnalle).

Levitä taikina tasaisesti vuokaan, ripottele loput raparperit ja fudgepalat pinnalle. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Valuta pinnalle kinuskikastiketta, leikkaa 12 palaan. Säilytä jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä