


Raparperi-kinuskiruudut
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Raparperi ja kinuski yhdistyvät näissä mehevissä rarparperi-kinuskiruuduissa. Helppotekoinen taikina kätkee sisälleen makeita fudgepaloja ja kirpeää raparperia.
Reseptin ainekset
12 palaa
200 g
raparperia
1 rkl
fariinisokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja (2 + 1/2 dl)
1/2 tl
leivinjauhetta
115 g
voita
2 1/2 dl
tomusokeria
2
munaa
100 g
fudgepaloja
Lisäksi
1 dl
kinuskikastiketta
Raparperi-kinuskiruudut – ohje:
- Ota voi ajoissa huoneenlämpöön.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele 20 × 20-senttinen vuoka. Leikkaa pohjalle leivinpaperi, joka menee reunojen yli. Voitele ja jauhota pohja ja reunat.
- Pilko raparperi n. puolentoista sentin paksuisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja 1/2 dl vehnäjauhoja.
- Yhdistä toisessa kulhossa loput vehnäjauhoista ja leivinjauhe.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa kuohkeaksi, lisää munat yksi kerrallaan.
- Sekoita vaahtoon jauhot ja sekoituksen loppuvaiheilla melkein kaikki raparpereista ja fudgepaloista (säästä osa pinnalle).
- Levitä taikina tasaisesti vuokaan, ripottele loput raparperit ja fudgepalat pinnalle. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
- Valuta pinnalle kinuskikastiketta, leikkaa levy 12 palaan. Säilytä raparperi-kinuskiruudut jääkaapissa.
Vinkit!
Kokeile myös mehevää raparperipiirakkaa, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat