Maku

Raparperi-kauramurupiirakka

1 h 30 min
3.8
0

Raparperi-kauramurupiirakka

Pellillinen mehevää raparperi-kauramurupiirakkaa maistuu niin kevätjuhlissa kuin mökkitalkoissakin. Tämän ihanan murupiirakan taikina valmistuu helposti sekoittamalla.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 palaa)

Taikina

  • 175 gvoita
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 kplmunaa

Täyte

  • 10 dlraparperia
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 400 gmaustettua rahkaa (2 prk, sitruunanmakuinen)

Kauramuruseos

  • 75 gvoita
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tljauhettua kardemummaa
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN45 min

Valmista raparperi-kauramurupiirakka näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet.

Lisää jäähtynyt voisula, jogurtti ja munat. Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle pellille (noin 30 cm x 40 cm). Tasoita pinta.

Sekoita raparperinpaloihin sokeri ja sitruunankuori.

Levitä taikinan päälle ensin sitruunarahka ja sitten raparperinpalat.

Nypi kulhossa yhteen muruseoksen ainekset. Ripottele muruseos piirakan päälle.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kypsä ja saanut kauniin värin.

Leikkaa piirakka jäähtyneenä neliöiksi.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä