


Raparperi-kauramurupiirakka
1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min
Pellillinen mehevää raparperi-kauramurupiirakkaa maistuu niin kevätjuhlissa kuin mökkitalkoissakin. Tämän ihanan murupiirakan taikina valmistuu helposti sekoittamalla.
Reseptin ainekset
30 palaa
Taikina
175 g
voita
6 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
3 dl
turkkilaista jogurttia
2
munaa
Täyte
1 l
raparperia
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
sitruunankuoriraastetta (luomu)
400 g
maustettua rahkaa (2 prk, sitruunanmakuinen)
Kauramuruseos
75 g
voita
2 dl
kaurahiutaleita
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
jauhettua kardemummaa
1/4 tl
suolaa
Raparperi-kauramurupiirakka – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
- Lisää jäähtynyt voisula, jogurtti ja munat. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle pellille (noin 30 cm × 40 cm). Tasoita pinta.
- Sekoita raparperinpaloihin sokeri ja sitruunankuori.
- Levitä taikinan päälle ensin sitruunarahka ja sitten raparperinpalat.
- Nypi kulhossa yhteen muruseoksen ainekset. Ripottele muruseos piirakan päälle.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kypsä ja saanut kauniin värin.
- Leikkaa raparperi-kauramurupiirakka jäähtyneenä neliöiksi.
Vinkki!
Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat