Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Raparperi-kauramurupiirakka

1 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 45 min

Pellillinen mehevää raparperi-kauramurupiirakkaa maistuu niin kevätjuhlissa kuin mökkitalkoissakin. Tämän ihanan murupiirakan taikina valmistuu helposti sekoittamalla.

12.8.2016
Reseptin ainekset
30 palaa
Taikina
175 g
voita
6 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
3 dl
turkkilaista jogurttia
2
munaa
Täyte
1 l
raparperia
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
sitruunankuoriraastetta (luomu)
400 g
maustettua rahkaa (2 prk, sitruunanmakuinen)
Kauramuruseos
75 g
voita
2 dl
kaurahiutaleita
1 1/2 dl
fariinisokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
jauhettua kardemummaa
1/4 tl
suolaa

Raparperi-kauramurupiirakka – ohje:

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
  3. Lisää jäähtynyt voisula, jogurtti ja munat. Sekoita tasaiseksi.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle pellille (noin 30 cm × 40 cm). Tasoita pinta.
  5. Sekoita raparperinpaloihin sokeri ja sitruunankuori.
  6. Levitä taikinan päälle ensin sitruunarahka ja sitten raparperinpalat.
  7. Nypi kulhossa yhteen muruseoksen ainekset. Ripottele muruseos piirakan päälle.
  8. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kypsä ja saanut kauniin värin.
  9. Leikkaa raparperi-kauramurupiirakka jäähtyneenä neliöiksi.

Vinkki!

Testaa myös mehevä raparperipiirakka, joka on suosituin raparperiohjeemme vuodesta toiseen! Reseptillä leivot helposti pellillisen herkullista piirakkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt