Maku

Raparperi-kasviskierteet – kiva pikkusuolainen, joka sopii myös vegaaneille

1 h 50 min
VE
0
0

Raparperi-kasviskierteet leivotaan sämpylätaikinasta ja sisään rullataan raparperin lisäksi pinaattia, kevätsipulia, yrttejä ja vegaanista juustoa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (14 kpl)

Raparperi-kasviskierteet

  • ½ ps (à 11 g)kuivahiivaa
  • 2 ½ dlkauramaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • 25 gvegaanista margariinia
  • 5 dlsämpyläjauhoja

Täyte

  • 200 graparperia
  • ½ dlvettä
  • ½ tlsuolaa
  • 70 g pinaattia
  • 150 gmaustamatonta tuorejuustoa (vegaaninen esim. Oatly påmackan)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rkl basilikaa, persiljaa ja rosmariinia (hienonnettuna)
  • ½ tlsuolaa
  • 1kevätsipuli
  • 100 gvegaanista juustoa (Sheese cheddar style with caramelized red onion tai greek style)

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h

Raparperi-kasviskierteet leivotaan näin:

Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen (+ 42 °C) kauramaitoon. Lisää suola, sokeri, sulatettu margariini ja sen verran jauhoja, että saat vellin. Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi, tai kunnes velli kuplii.

Nosta raparperipalat kattilaan. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua noin 5 min, kunnes raparperit hiukan pehmenevät. Nosta loppuvaiheessa myös pinaatit kattilaan laiskistumaan. Anna jäähtyä.

Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia ja kauli levyksi (20 cm × 35 cm).

Sekoita tuorejuustoon valkosipuli, yrtit ja suola. Levitä seos taikinalevylle. Jaa päälle raparperi-pinaattiseos, hienonnettu kevätsipuli sekä valitsemasi vegaaninen juusto murusteltuna.

Kääri taikina pidemmältä sivulta rullalle ja leikkaa se noin 14 viipaleeseen. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle ja peitä puhtaalla liinalla. Kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0