0(0)
Raparperi-kasviskierteet – kiva pikkusuolainen, joka sopii myös vegaaneille
Vegaaninen
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h
Raparperi-kasviskierteet leivotaan sämpylätaikinasta ja sisään rullataan raparperin lisäksi pinaattia, kevätsipulia, yrttejä ja vegaanista juustoa.
Julkaistu 22.5.2019
Maku
Reseptin ainekset 14 kpl
Raparperi-kasviskierteet
½ ps (à 11 g)kuivahiivaa
2 ½ dlkauramaitoa
1 tlsuolaa
½ tlsokeria
25 gvegaanista margariinia
5 dlsämpyläjauhoja
Täyte
200 graparperia
½ dlvettä
½ tlsuolaa
70 g pinaattia
150 gmaustamatonta tuorejuustoa (vegaaninen esim. Oatly påmackan)
1valkosipulinkynsi
2 rkl basilikaa, persiljaa ja rosmariinia (hienonnettuna)
½ tlsuolaa
1kevätsipuli
100 gvegaanista juustoa (Sheese cheddar style with caramelized red onion tai greek style)

Raparperi-kasviskierteet leivotaan näin:

Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen (+ 42 °C) kauramaitoon. Lisää suola, sokeri, sulatettu margariini ja sen verran jauhoja, että saat vellin. Peitä kulho liinalla ja nosta se lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi, tai kunnes velli kuplii.

Nosta raparperipalat kattilaan. Lisää vesi ja suola. Anna kiehua noin 5 min, kunnes raparperit hiukan pehmenevät. Nosta loppuvaiheessa myös pinaatit kattilaan laiskistumaan. Anna jäähtyä.

Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 10 minuuttia ja kauli levyksi (20 cm × 35 cm).

Sekoita tuorejuustoon valkosipuli, yrtit ja suola. Levitä seos taikinalevylle. Jaa päälle raparperi-pinaattiseos, hienonnettu kevätsipuli sekä valitsemasi vegaaninen juusto murusteltuna.

Kääri taikina pidemmältä sivulta rullalle ja leikkaa se noin 14 viipaleeseen. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle ja peitä puhtaalla liinalla. Kohota lämpimässä paikassa vähintään puoli tuntia.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kommentoi »