Ranskalaiset krepit suolaisella täytteellä – oiva vaihtoehto mille tahansa päivän aterialle

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Ranskalaiset krepit sopivat niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin päivän pääateriaksikin. Kinkulla ja juustolla täytetyt letut taitellaan neliöksi ranskalaiseen tyyliin.
0
0
Julkaistu: 27.1.2021


Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 2kananmunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • noin 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tlsormisuolaa
  • 2 rklvoisulaa

Täyte

  • 1salottisipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rkloliiviöljyä
  • noin 1 ½ dl palvikinkkua (pieninä kuutioina)
  • 2 dlmaukasta juustoa (esim. Comté)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rklpaahdettuja pinjansiemeniä

Paistamiseen

  • voita
Tulosta

Ranskalaiset krepit valmistetaan näin:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja voisula. Laita taikina jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.
  2. Esivalmistele täytteen aineet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää kinkku ja juustoraaste.
  3. Paista taikinasta pannulla (halk. noin 21 cm) voissa ohuita lettuja. Taikinasta tulee 4 isoa tai 6–8 pienempää kreppiä. Pidä ne lämpiminä folion alla.
  4. Nosta täytettä kreppien keskelle. Taittele reunat osittain täytteen päälle siten, että krepistä tulee neliön muotoinen. Tarjoa salaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »