Ranskalaiset krepit suolaisella täytteellä – oiva vaihtoehto mille tahansa päivän aterialle
1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h Ranskalaiset krepit sopivat niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin päivän pääateriaksikin. Kinkulla ja juustolla täytetyt letut taitellaan neliöksi ranskalaiseen tyyliin.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.1.2021

Ranskalaiset krepit suolaisella täytteellä – oiva vaihtoehto mille tahansa päivän aterialle
Ainekset (4 annosta)
Taikina
- 2kananmunaa
- 3 dlkevytmaitoa
- noin 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tlsormisuolaa
- 2 rklvoisulaa
Täyte
- 1salottisipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 2 rkloliiviöljyä
- noin 1 ½ dl palvikinkkua (pieninä kuutioina)
- 2 dlmaukasta juustoa (esim. Comté)
- sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 rklpaahdettuja pinjansiemeniä
Paistamiseen
- voita
Ranskalaiset krepit valmistetaan näin:
- Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja voisula. Laita taikina jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.
- Esivalmistele täytteen aineet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää kinkku ja juustoraaste.
- Paista taikinasta pannulla (halk. noin 21 cm) voissa ohuita lettuja. Taikinasta tulee 4 isoa tai 6–8 pienempää kreppiä. Pidä ne lämpiminä folion alla.
- Nosta täytettä kreppien keskelle. Taittele reunat osittain täytteen päälle siten, että krepistä tulee neliön muotoinen. Tarjoa salaatin kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0