Ranskalaiset krepit suolaisella täytteellä – oiva vaihtoehto mille tahansa päivän aterialle

1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
1 h
Ranskalaiset krepit sopivat niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin päivän pääateriaksikin. Kinkulla ja juustolla täytetyt letut taitellaan neliöksi ranskalaiseen tyyliin.
0
0
Julkaistu: 27.1.2021


Ainekset (4 annosta)

Taikina

  • 2kananmunaa
  • 3 dlkevytmaitoa
  • noin 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tlsormisuolaa
  • 2 rklvoisulaa

Täyte

  • 1salottisipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rkloliiviöljyä
  • noin 1 ½ dl palvikinkkua (pieninä kuutioina)
  • 2 dlmaukasta juustoa (esim. Comté)
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 rklpaahdettuja pinjansiemeniä

Paistamiseen

  • voita
Tulosta

Ranskalaiset krepit valmistetaan näin:

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot, suola ja voisula. Laita taikina jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.
  2. Esivalmistele täytteen aineet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulisilppu pannulla öljyssä kypsäksi. Lisää kinkku ja juustoraaste.
  3. Paista taikinasta pannulla (halk. noin 21 cm) voissa ohuita lettuja. Taikinasta tulee 4 isoa tai 6–8 pienempää kreppiä. Pidä ne lämpiminä folion alla.
  4. Nosta täytettä kreppien keskelle. Taittele reunat osittain täytteen päälle siten, että krepistä tulee neliön muotoinen. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentoi »