Jokaiselle jotakin! Raidallinen viipalelaatikko täytetään erivärisillä juureksilla ja valellaan makoisalla siirapilla
1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h Juuresviipaleet ladotaan vuokaan omiksi jonoikseen, joten jokainen voi lusikoida lautaselle lempijuureksiaan.
GL
MU
0
Kuvat
Julkaistu 15.12.2022

Jokaiselle jotakin! Raidallinen viipalelaatikko täytetään erivärisillä juureksilla ja valellaan makoisalla siirapilla
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 300 gpunajuuria
- 300 gbataattia tai myskikurpitsaa
- 300 gpalsternakkaa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- 2 rklrosmariinia hienonnettuna
- 200 granskankermaa
- 2 dlkuohukermaa
- 3 tlpiparjuuritahnaa
Pinnalle
- 2 rkltummaa siirappia
- ½ rklbalsamiviinietikkaa
Raidallinen viipalelaatikko – ohje:
- Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
- Lado juuresviipaleet voideltuun uunivuokaan (noin 35 × 22 cm) pystyyn, kukin juureslaji omaan riviinsä.
- Ripottele viipaleiden väliin suolaa, pippuria ja rosmariinia.
- Sekoita kulhossa ranskankerma, kuohukerma ja piparjuuritahna. Kaada seos vuokaan juuresviipaleiden päälle.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Sekoita siirappi ja etikka ja valuta kypsän laatikon päälle.

Lanttuviipalelaatikko – kokoa tutunmakuinen joululaatikko viipaleista Hasselbackan tapaan
Meillä kotona

Bataatti-vuohenjuustolaatikko – näin lisukkeena tunnettu laatikko muuttuu joulupöydän päätähdeksi
Meillä kotona

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki

Voi potut, mikä herkku! Lehtiperunat haastavat perinteisen perunalaatikon – maun salaisuus on ruskistettu voi
Kotivinkki

Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle
Kotivinkki

Juureslaatikko – vuohenjuustolla terästetty lisuke haastaa tutut laatikot maussa ja helppoudessa
Meillä kotona

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Juurisellerilaatikko
Maku