


Jokaiselle jotakin! Raidallinen viipalelaatikko täytetään erivärisillä juureksilla ja valellaan makoisalla siirapilla
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Juuresviipaleet ladotaan vuokaan omiksi jonoikseen, joten jokainen voi lusikoida lautaselle lempijuureksiaan.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
300 g
punajuuria
300 g
bataattia tai myskikurpitsaa
300 g
palsternakkaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
rosmariinia hienonnettuna
200 g
ranskankermaa
2 dl
kuohukermaa
3 tl
piparjuuritahnaa
Pinnalle
2 rkl
tummaa siirappia
½ rkl
balsamiviinietikkaa
Raidallinen viipalelaatikko – ohje:
- Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
- Lado juuresviipaleet voideltuun uunivuokaan (noin 35 × 22 cm) pystyyn, kukin juureslaji omaan riviinsä.
- Ripottele viipaleiden väliin suolaa, pippuria ja rosmariinia.
- Sekoita kulhossa ranskankerma, kuohukerma ja piparjuuritahna. Kaada seos vuokaan juuresviipaleiden päälle.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
- Sekoita siirappi ja etikka ja valuta kypsän laatikon päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat