Maku

Jokaiselle jotakin! Raidallinen viipalelaatikko täytetään erivärisillä juureksilla ja valellaan makoisalla siirapilla

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Juuresviipaleet ladotaan vuokaan omiksi jonoikseen, joten jokainen voi lusikoida lautaselle lempijuureksiaan.
GL
MU
0
0
Julkaistu 15.12.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 300 gpunajuuria
  • 300 gbataattia tai myskikurpitsaa
  • 300 gpalsternakkaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 2 rklrosmariinia hienonnettuna
  • 200 granskankermaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3 tlpiparjuuritahnaa

Pinnalle

  • 2 rkltummaa siirappia
  • ½ rklbalsamiviinietikkaa
Tulosta

Raidallinen viipalelaatikko – ohje:

  1. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
  2. Lado juuresviipaleet voideltuun uunivuokaan (noin 35 × 22 cm) pystyyn, kukin juureslaji omaan riviinsä.
  3. Ripottele viipaleiden väliin suolaa, pippuria ja rosmariinia.
  4. Sekoita kulhossa ranskankerma, kuohukerma ja piparjuuritahna. Kaada seos vuokaan juuresviipaleiden päälle.
  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes juurekset ovat pehmenneet.
  6. Sekoita siirappi ja etikka ja valuta kypsän laatikon päälle.
Kommentoi »