Maku

Rahkainen päärynä-suklaa­-jäätelökakku

1 h
4
0

Rahkainen päärynä-suklaa­-jäätelökakku

KA
0
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 10 dlkermajäätelöä (päärynä)
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 60 gmarenkeja
  • 1/2 dlsuklaakastiketta

Pohja

  • 150 gsuklaakeksejä
  • 25 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Pane suklaakastike puoleksi tunniksi pakastimeen.
Murenna pohjan keksit pieneksi ja sekoita joukkoon rasva. Painele seos tiiviiksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Yhdistä pehmennyt jäätelö, balsamico, rahka ja murennettu marenki tasaiseksi seokseksi. Lisää viimeiseksi kohmeinen suklaakastike kevyesti nostellen, niin että seokseen muodostuu raitoja. Älä sekoita liikaa.
Painele täyte tiiviiksi kerrokseksi pohjan päälle ja nosta muovikelmulla peitettynä pakastimeen pariksi kolmeksi tunniksi.
Nosta huoneenlämpöön 10–15 minuuttia ennen nauttimista ja koristele esimerkiksi suklaakastikkeella ja rouhitulla suklaalla. Nauti heti.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä