4(27)
Raakakakku avokadosta ja banaanista
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Gluteeniton raakakakku valmistuu avokadosta, banaanista, pähkinöistä ja marjoista ilman uunia.
17.10.2014
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
12–14
Pohja
3 dlkuorittuja manteleita
2 ½ dlpehmeitä, kivettömiä taateleita
2 rklraakakaakaojauhetta (esim. Cocovi)
(½ dl vettä)
Täyte
1 dlkaakaovoita (esim. CocoVi)
tai kylmäpuristettua kookosöljyä
2avokadoa
2banaania
½ dllimetinmehua
¼ tlraastettua inkivääriä
Koristeeksi
puolukoita
kookoslastuja

1. Mittaa mantelit kulhoon ja peitä ne vedellä. Anna liota noin 20 minuuttia. Valuta mantelit ja anna niiden kuivahtaa hetki.

2. Mittaa taatelit ja mantelit tehosekoittimeen tai yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Lisää raakakaakaojauhe ja käynnistä kone. Anna käydä, kunnes ainekset ovat jauhautuneet murumaiseksi. Jos massa tuntuu liian kuivalta, lisää hiukan vettä.

3. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisijaltaan 21 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele pähkinä-taateliseos tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. 

4. Jos käytät kaakaovoita, paloittele se. Lämmitä kattilassa vettä 40-asteiseksi. Nosta kaakaovoiastia vesihauteeseen ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on sileää ja pehmeää. Tarkista maku. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle.

5. Peitä vuoka kelmulla ja nosta raakakakku kylmään vähintään tunniksi, jotta täyte hyytyy. Koristele banaani-avokado-raakakakku ennen tarjoamista puolukoilla ja kookoslastuilla.

Suosittelemme myös näitä

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo