


Purjo-perunakeitto maistuu kuin ravintolassa tehdyltä – sosekeitto viimeistellään kermavaahdolla
30 min
Maailman paras purjo-perunakeitto aateloidaan kermavaahdolla. Sopassa purjo maistuu kahdella tapaa, joten se on tuplahyvää.
Reseptin ainekset
4 annosta
Purjo-perunakeitto
2
rosamunda-perunaa
1
purjo
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1 prk (150 g)
ranskankermaa
½ dl
tuoretta tilliä
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
1 dl
kuohukermaa
Purjoöljy
1 dl
purjon vihreää osaa hienonnettuna
2 rkl + 2 dl
rypsiöljyä
¼ tl
sokeria
½ tl
suolaa
Purjo-perunakeitto – ohje:
- Kuori ja pilko perunat. Pilko ja huuhtele purjo. Ota 1 dl hienonnettua purjon vihreää osaa sivuun purjoöljyä varten. Laita loput kattilaan. Lisää perunat, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
- Valmista purjoöljy sillä aikaa, kun keitto kypsyy. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Laita purjoviipaleet pannulle ja lisää sokeri. Paista 5 minuuttia. Siirrä pehmeäksi paistunut purjo teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy ja suola ja soseuta tasaiseksi.
- Lisää keittoon ranskankerma ja tilli. Soseuta seos tasaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla.
- Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi reilusti kermaa ja purjoöljyä keittoannosten pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat