Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Purjo-perunakeitto maistuu kuin ravintolassa tehdyltä – sosekeitto viimeistellään kermavaahdolla

30 min

Maailman paras purjo-perunakeitto aateloidaan kermavaahdolla. Sopassa purjo maistuu kahdella tapaa, joten se on tuplahyvää.

16.10.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
Purjo-perunakeitto
2
rosamunda-perunaa
1
purjo
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1 prk (150 g)
ranskankermaa
½ dl
tuoretta tilliä
½ tl
suolaa
¼ tl
valkopippuria
1 dl
kuohukermaa
Purjoöljy
1 dl
purjon vihreää osaa hienonnettuna
2 rkl + 2 dl
rypsiöljyä
¼ tl
sokeria
½ tl
suolaa

Purjo-perunakeitto – ohje:

  1. Kuori ja pilko perunat. Pilko ja huuhtele purjo. Ota 1 dl hienonnettua purjon vihreää osaa sivuun purjoöljyä varten. Laita loput kattilaan. Lisää perunat, vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmenneet.
  2. Valmista purjoöljy sillä aikaa, kun keitto kypsyy. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Laita purjoviipaleet pannulle ja lisää sokeri. Paista 5 minuuttia. Siirrä pehmeäksi paistunut purjo teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy ja suola ja soseuta tasaiseksi.
  3. Lisää keittoon ranskankerma ja tilli. Soseuta seos tasaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi reilusti kermaa ja purjoöljyä keittoannosten pinnalle juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt