


Puolukkainen bostonvuoka saa täytteekseen pikapuolukkahilloa ja ylleen valkosuklaakuorrutteen
2 h 35 min
{
Aktiivinen 55 min
Passiivinen 1 h 40 min
Mehevä bostonkakku täytetään voilla ja pikaiseen keittyvällä puolukkahillolla. Kakun muotoon leivottu täytepulla pitää mehevyytensä pidempään kuin pikkupullat.
Reseptin ainekset
16 palaa
2½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1
muna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75 g
pehmeää voita
Täyte
4 dl
puolukoita
1½ dl
hillosokeria
50 g
pehmeää voita
Kuorrutus
100 g
valkosuklaata
1 dl
turkkilaista jogurttia
Puolukkainen bostonvuoka – ohje:
- Aloita täytteen tekeminen. Mittaa puolukat ja hillosokeri kattilaan ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran keittämisen aikana. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää muna, sokeri, mausteet ja noin kaksi kolmasosaa jauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää voi ja alusta loput jauhot taikinaan. Taikinan tulee irrota kulhon reunoista mutta olla kuitenkin pehmeän kimmoisaa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30–40 minuuttia.
- Kauli taikina 30 × 60 cm kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi ja kaksi kolmasosaa puolukkahillosta levylle. Kääri levy tiiviiksi rullaksi ja nipistele reuna huolellisesti kiinni. Leikkaa rulla 15–16 osaan noin 4 cm:n paloiksi. Laita palat leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Jätä pullille kohoamisvaraa. Kohota noin 20 minuuttia.
- Voitele boston munalla ja kypsennä 175 asteessa noin 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai kattilassa vesihauteessa. Yhdistä jogurtti ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute rennosti bostonkakulle ja lusikoi loppu puolukkahillo kuorrutteen päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat