Kotivinkki

Kirpeää ja makeaa! Puolukka-valkosuklaakeikaus yhdistää herkullisesti kirpakat marjat ja täyteläisen suklaan

1 h
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
40 min
Puolukka-valkosuklaakeikauskakussa puolukkaa on reilusti, sillä osa pääsee uuniin kypsymään kakkutaikinan alle ja loput lisätään sellaisenaan kakun pintaa koristamaan. Liika happamuus talttuu valkosuklaalla. Essu päälle ja pian suut makeaksi!
KA
0
0
Julkaistu: 8.12.2020


Ainekset (10–12 annosta )

  • 25 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 2 dlpakastepuolukoita sulatettuna
  • ½ dl fariinisokeria

Taikina

  • 2 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 150 gvoita sulatettuna
  • 100 gvalkosuklaata rouhittuna

Pinnalle

  • 2 dlpakastepuolukoita sulatettuna
  • 50 gvalkosuklaata sulatettuna
Tulosta

Puolukka-valkosuklaakeikaus leivotaan näin:

  1. Levitä voi pinnoitetun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää sulatetut puolukat ja fariinisokeri vuokaan.
  2. Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä sokeri-munavaahtoon kevyesti käännellen kuivat aineet, voisula ja rouhittu suklaa. Kaada taikina vuokaan puolukka-fariiniseoksen päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä puutikulla kokeiltaessa. Anna jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.
  3. Kumoa kakku tarjoiluvadille niin, että puolukkapinta jää päällimmäiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ripottele kakun päälle puolukoita ja raidoita pinta sulatetulla valkosuklaalla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita? Osta nämä suositut reseptikirjat Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »