


Kirpeää ja makeaa! Puolukka-valkosuklaakeikaus yhdistää herkullisesti kirpakat marjat ja täyteläisen suklaan
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Puolukka-valkosuklaakeikauskakussa puolukkaa on reilusti, sillä osa pääsee uuniin kypsymään kakkutaikinan alle ja loput lisätään sellaisenaan kakun pintaa koristamaan. Liika happamuus talttuu valkosuklaalla. Essu päälle ja pian suut makeaksi!
Reseptin ainekset
10–12 annosta
25 g
voita huoneenlämpöisenä
2 dl
pakastepuolukoita sulatettuna
½ dl
fariinisokeria
Taikina
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 tl
kardemummaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
150 g
voita sulatettuna
100 g
valkosuklaata rouhittuna
Pinnalle
2 dl
pakastepuolukoita sulatettuna
50 g
valkosuklaata sulatettuna
Puolukka-valkosuklaakeikaus leivotaan näin:
- Levitä voi pinnoitetun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää sulatetut puolukat ja fariinisokeri vuokaan.
- Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä sokeri-munavaahtoon kevyesti käännellen kuivat aineet, voisula ja rouhittu suklaa. Kaada taikina vuokaan puolukka-fariiniseoksen päälle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä puutikulla kokeiltaessa. Anna jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille niin, että puolukkapinta jää päällimmäiseksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ripottele kakun päälle puolukoita ja raidoita pinta sulatetulla valkosuklaalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat