


Purkita tomaatit
Puolikuivatut tomaatit mausteöljyssä – valmista kirsikka- tai miniluumutomaateista lisukesäilyke Italian tyyliin!
3 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 3 h 0 min
Halkaistuista kirsikka- tai miniluumutomaateista valmistat helposti herkullisen lisukesäilykkeen.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
noin 1 dl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
sokeria
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
timjamia hienonnettuna
Puolikuivatut tomaatit mausteöljyssä – ohje:
- Halkaise tomaatit pitkittäin ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
- Pirskota ruokalusikallinen oliiviöljyä tomaateille. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
- Paahda 100-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes ne ovat kuivuneet pinnalta, mutta vielä sisältä mehevät. Anna jäähtyä.
- Sekoita loppu öljy, balsamiviinietikka ja timjamit keskenään ja pyöräytä sekaan tomaatit. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
Marinoidut tomaatit säilyvät purkitettuina jääkaapissa noin viikon verran.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat