Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Purkita tomaatit

Puolikuivatut tomaatit mausteöljyssä – valmista kirsikka- tai miniluumutomaateista lisukesäilyke Italian tyyliin!

3 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 3 h 0 min

Halkaistuista kirsikka- tai miniluumutomaateista valmistat helposti herkullisen lisukesäilykkeen.

11.9.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
noin 1 dl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
sokeria
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
timjamia hienonnettuna

Puolikuivatut tomaatit mausteöljyssä – ohje:

  1. Halkaise tomaatit pitkittäin ja levitä pellille leivinpaperin päälle.
  2. Pirskota ruokalusikallinen oliiviöljyä tomaateille. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
  3. Paahda 100-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes ne ovat kuivuneet pinnalta, mutta vielä sisältä mehevät. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita loppu öljy, balsamiviinietikka ja timjamit keskenään ja pyöräytä sekaan tomaatit. Anna maustua vähintään puoli tuntia.

Marinoidut tomaatit säilyvät purkitettuina jääkaapissa noin viikon verran.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt