


Punssikakku
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Arrakkipunssilla maustettu kuivakakku on hienostunut tarjottava kahvipöytään.
Reseptin ainekset
30 viipaletta
Punssikakku
200 g
voita
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
punssia
Kuorrute
60 g
voita
100 g
tuorejuustoa
4 dl
tomusokeria
1 rkl
punssia
2 tl
vaniljasokeria
Punssikakku – ohje:
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri toisessa kulhossa. Sekoita kananmunat yksitellen sokeri-voivaahtoon koko ajan vatkaten.
- Lisää lopuksi jauhoseos ja arrakkipunssi vuorotellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45–55 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Valmista kuorrute vatkaamalla keskenään voi, tuorejuusto, tomusokeri, arrakkipunssi ja vaniljasokeri.
- Kuorruta punssikakku kauttaaltaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat