Maku

Punssikakku

1 h 20 min
0
0

Punssikakku

Arrakkipunssilla maustettu kuivakakku on hienostunut tarjottava kahvipöytään.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 viipaletta)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 3 kplkananmunaa
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlpunssia

kuorrute

  • 60 gvoita
  • 100 gtuorejuustoa
  • 4 dltomusokeria
  • 1 rklpunssia
  • 2 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri toisessa kulhossa. Sekoita kananmunat yksitellen sokeri-voivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää lopuksi jauhoseos ja arrakkipunssi vuorotellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175 asteisessa uunissa 45-55 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrute vatkaamalla keskenään voi, tuorejuusto, tomusokeri, arrakkipunssi ja vaniljasokeri.

Kuorruta kakku kauttaaltaan ja nosta jääkaappiin jäähtymään. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä