Jatka sivustolle
Jatka sivustolle



Hei hei hävikki
Punaviini-suklaakakku – mehevän ja täyteläisen kakun salaisuus on loraus viiniä
1 h 45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 25 min
Jäikö pullon pohjalle loraus viiniä? Hyvä! Punaviini maustaa suklaakakun tuhdin mausteiseksi. Kakun kanssa tarjoiltava ranskankerma ja viinimarinoidut hedelmät kruunaavat juhlavan leivonnaisen.
Reseptin ainekset
8–10 palaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2
munaa
1 dl
punaviiniä
1 dl
vettä
1 dl
oliiviöljyä
Lisäksi
viinimarinoituja hedelmiä (katso ohje alta)
1 prk (150 g)
ranskankermaa
2 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
tomusokeria
Punaviini-suklaakakku – ohje:
- Vuoraa irtopohjavuoka (ø noin 20 cm) leivinpaperilla. Öljyä ja jauhota reunat kevyesti.
- Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa munat, viini, vesi ja öljy. Sekoita kuivat aineet munaseokseen.
- Kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia. Jäähdytä kakku vuoassa.
- Marinoi hedelmät viinissä (ohje alla). Mausta ranskankerma vaniljasokerilla.
- Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. Tarjoa ranskankerman ja viinimarinoitujen hedelmien kanssa.
Vinkki!
- Voit korvata veden halutessasi mehulla tai maidolla. Lisää makua saat, kun raastat taikinaan hieman appelsiinin kuorta.
- Kokeile myös vaihtaa viinilaatua. Punaviini maustaa kakuntuhdin mausteiseksi, valkoviini tuo hedelmäisiä vivahteita ja kuohuviini raikasta viinimäisyyttä.
- Kauanko viini säilyy avattuna? Entä mitä muuta voi tehdä pullonpohjien jämäviinistä? Nappaa viinihävikkivinkit tästä jutustamme.
Viinimarinoidut hedelmät
Keitä jämäviinistä helppo hedelmäsalaatin marinadi. Mittaa kattilaan 1 dl viiniä, 2 rkl sokeria tai hunajaa. Lisää halkaistu vaniljatanko tai muutama tähtianis. Keitä noin 5 minuuttia. Sekoita lämmin liemi hedelmäpalojen (noin 0,5 l) joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat