


Tänään leivotaan
Rapeapintaiset punajuurisämpylät – kaunis väri syntyy ilman raastamista, kun lisäät taikinaan punajuurimehua!
1 h 35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 20 min
Punajuurisämpylät saavat rapean pinnan, kun voitelet sämpylät rypsiöljyllä ennen paistamista.
Reseptin ainekset
18 sämpylää
2½ dl
punajuurimehua
25 g
tuorehiivaa
¾ tl
suolaa
1 tl
hunajaa
1 dl
kaurahiutaleita
½ dl
pellavarouhetta
noin 5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
rypsiöljyä
Punajuurisämpylät – ohje:
- Lämmitä punajuurimehu kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva mehuun. Lisää suola, hunaja, kaurahiutaleet ja pellavarouhe. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20–30 minuuttia.
- Leivo taikinasta 18 pientä sämpylää ja laita sämpylät pellille leivinpaperin päälle kranssin tai pitkon muotoon. Jätä sämpylöiden väliin kohoamisvaraa. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat