


Punajuuri-suklaakakku
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Punajuuri tekee suklaakakusta ihanan kostean ja mehevän. Piilota punajuuret kakkutaikinaan ja leivo päiväkahveille tämä herkullinen punajuuri-suklaakakku!
Reseptin ainekset
12 annosta
200 g
tummaa suklaata
3 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
2 kpl
punajuurta (raastettuna)
Kuorrutus
150 g
tummaa suklaata
1 1/2 dl
tomusokeria
125 g
smetanaa
1/2 dl
mantelirouhetta
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuri-suklaakakku.
- Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana.
- Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.
- Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat