4,2(50)
Punajuuri-suklaakakku
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h
Punajuuri tekee suklaakakusta ihanan kostean ja mehevän. Piilota punajuuret kakkutaikinaan ja leivo päiväkahveille tämä herkullinen punajuuri-suklaakakku!
Julkaistu 21.9.2010
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
200 gtummaa suklaata
3 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlmantelijauhetta
2 tlleivinjauhetta
1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
2 kplpunajuurta (raastettuna)
Kuorrutus
150 gtummaa suklaata
1 1/2 dltomusokeria
125 gsmetanaa
1/2 dlmantelirouhetta
  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin.
  4. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuri-suklaakakku.
  5. Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana.
  6. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.
  7. Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.
25 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.