Punajuuri-suklaakakku
2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h Punajuuri tekee suklaakakusta ihanan kostean ja mehevän. Piilota punajuuret kakkutaikinaan ja leivo päiväkahveille tämä herkullinen punajuuri-suklaakakku!
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.9.2010

Punajuuri-suklaakakku
Reseptin ainekset (12 annosta)
- 200 gtummaa suklaata
- 3 kplmunaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 dlfariinisokeria
- 1 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlmantelijauhetta
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 2 kplpunajuurta (raastettuna)
Kuorrutus
- 150 gtummaa suklaata
- 1 1/2 dltomusokeria
- 125 gsmetanaa
- 1/2 dlmantelirouhetta
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuri-suklaakakku.
- Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana.
- Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.
- Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.