Maku

Punajuuri-suklaakakku

2 h 30 min
4.4
25

Punajuuri-suklaakakku

Punajuuri tekee suklaakakusta ihanan kostean ja mehevän. Piilota punajuuret kakkutaikinaan ja leivo päiväkahveille tämä herkullinen punajuuri-suklaakakku!
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gtummaa suklaata
  • 3 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 kplpunajuurta (raastettuna)

Kuorrutus

  • 150 gtummaa suklaata
  • 1 1/2 dltomusokeria
  • 125 gsmetanaa
  • 1/2 dlmantelirouhetta

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista mehevä punajuuri-suklaakakku näin:

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 26 cm), johon olet pingottanut leivinpaperin.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuri-suklaakakku.

Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana.

Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.

Tarjoa punajuuri-suklaakakku mieluiten huoneenlämpöisenä.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä