Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pumpulikakku – pilvenpehmeä perinnekakku pukeutuu nyt juhlaan! Näin leivot nostalgisen kakun ja koristelet siitä kaunottaren

1 h 30 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 50 min

Pumpulikakku saa joulun kunniaksi herkullisen täytteen ja syötävän suloisen kuorrutteen. Taikinassa on pelkkiä perunajauhoja, joiden ansiosta rakenne on ihanan pehmeä ja suussasulavan mureneva. Täyttövaiheessa kannattaa olla tarkkana, jotta herkkä kakku ei repeydy. Psst! Perinteisen pumpulikakun saat, kun leivot kakun ilman täytettä ja kuorrutusta.

10.12.2020
Reseptin ainekset
12 annosta
3
munaa
2½ dl
sokeria
4 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
200 g
voita
Täyte
2 dl
aprikoosimarmeladia
200 g
vaniljatuorejuustoa
Kuorrutus
3 dl
kuohukermaa
1 rkl
sokeria
Lisäksi
voita vuoan voiteluun

Pumpulikakku leivotaan näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka ( Ø noin 20 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata voi pienessä kattilassa. Yhdistä kuivat aineet ja kuuma voisula muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakku varovasti kolmeen osaan. Levitä pohjalle puolet tuorejuustosta ja marmeladista. Täytä toinen kerros samalla tavalla.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Kuorruta pumpulikakku kermalla joko rennosti lusikoiden tai pursotinpussia ja tyllaa käyttäen.

Vinkki!

Leivo kakku päivää tai kahta ennen h-hetkeä, jotta se ehtii jäähtyä ja hieman asettua ennen täyttämistä ja koristelua eikä repeydy niin herkästi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt