Pumpulikakku – pilvenpehmeä perinnekakku pukeutuu nyt juhlaan! Näin leivot nostalgisen kakun ja koristelet siitä kaunottaren
1 h 30 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
50 minPumpulikakku saa joulun kunniaksi herkullisen täytteen ja syötävän suloisen kuorrutteen. Taikinassa on pelkkiä perunajauhoja, joiden ansiosta rakenne on ihanan pehmeä ja suussasulavan mureneva. Täyttövaiheessa kannattaa olla tarkkana, jotta herkkä kakku ei repeydy. Psst! Perinteisen pumpulikakun saat, kun leivot kakun ilman täytettä ja kuorrutusta.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 10.12.2020

Pumpulikakku – pilvenpehmeä perinnekakku pukeutuu nyt juhlaan! Näin leivot nostalgisen kakun ja koristelet siitä kaunottaren
Ainekset (12 annosta )
- 3munaa
- 2½ dl sokeria
- 4 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 200 gvoita
Täyte
- 2 dlaprikoosimarmeladia
- 200 gvaniljatuorejuustoa
Kuorrutus
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rklsokeria
Lisäksi
- voita vuoan voiteluun
Pumpulikakku leivotaan näin:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka ( Ø noin 20 cm).
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata voi pienessä kattilassa. Yhdistä kuivat aineet ja kuuma voisula muna-sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.
- Leikkaa jäähtynyt kakku varovasti kolmeen osaan. Levitä pohjalle puolet tuorejuustosta ja marmeladista. Täytä toinen kerros samalla tavalla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Kuorruta pumpulikakku kermalla joko rennosti lusikoiden tai pursotinpussia ja tyllaa käyttäen.
Vinkki!
Leivo kakku päivää tai kahta ennen h-hetkeä, jotta se ehtii jäähtyä ja hieman asettua ennen täyttämistä ja koristelua eikä repeydy niin herkästi.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kaipaatko lisää reseptejä? Osta Annin uunissa -leivontakirja nyt Meillä kotona -kaupoista!
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.89