


Pulmupuolukka – joko suosittu retroherkku on sinulle tuttu? Nostalgisen lisukkeen salaisuus piilee palasokerissa
8 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 h 0 min
Pulmupuolukka tuo monelle mieleen makumuistoja mummolasta! Ihana retroherkku sekoitellaan hitaasti puolukoista ja palasokerista, jolloin sokeri liukenee puolukoiden joukkoon. Pulmupuolukka on tapana valmistaa nimensä mukaisesti Pulmu-palasokerista – se kun liukenee monia verrokkejaan nopeammin. Hillon ja survoksen välimuoto on raikkaan makuinen ja kauniin punainen. Kokeile sinäkin tänä syksynä!
Reseptin ainekset
noin 4 litraa
Pulmupuolukat
3 kg (noin 5 l)
puolukoita
1 pkt (750 g)
Pulmu-palasokeria
Pulmupuolukka valmistuu näin:
- Kaada puhdistetut puolukat isoon astiaan, jossa pystyt hyvin sekoittamaan puolukoita.
- Survo puolukoita hieman puisella tai metallisella perunasurvimella tai pyöräytä vähän sauvasekoittimella. Älä soseuta puolukoita kokonaan, vaan ainoastaan sen verran, että puolukoista irtoaa hieman nestettä. Lisää sokeripalat ja sekoita hyvin. Jätä astia huoneenlämpöön.
- Sekoita puolukoita survimella tai kauhalla 1–2 kertaa tunnissa noin 8 tunnin ajan, kunnes sokeri on liuennut.
- Kauho puolukat puhtaisiin pakastusrasioihin tai lasipurkkeihin. Pakasta puolukat tai säilytä ne jääkaapissa. Pulmupuolukat hyytyvät kiinteämmäksi kylmässä.
Vinkki!
Pulmupuolukka sopii lisäkkeeksi esimerkiksi kaali- ja maksalaatikolle, poronkäristykselle ja pinaattiletuille. Se maistuu ihanilta puuron, jogurtin ja viilin kanssa. Pulmupuolukoista voit valmistaa myös vispipuuron, mutta älä lisää enää sokeria puuroon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat