


Provencen piirakka hurmaa aina päätoimittaja Tytti Kontulan vieraat: ”Jokainen leivontakerta on ollut menestys!”
Provencen piirakka on päätoimittaja Tytti Kontulan luottoresepti, jota hän on leiponut vuosia niin perheenjäsenten synttäreille kuin ystävien kanssa vietettyihin teehetkiin. ”Ohje on alun perin Hanna Sumarin. Piirakka on samaan aikaan helppo ja hienostunut”, Tytti kertoo. Nappaa klassikkoresepti!
”En keksi tilannetta, johon Provencen piirakka ei sopisi. Kahden lapseni synttärit ovat alkutalvesta, ja kun aikoinaan mietin tarjottavia ajankohtana, jossa mikään kasvis ei ole sesongissa, bongasin ranskalaisen tomaattipiirakan toimittaja ja juontaja Hanna Sumarin Instagram-tililtä.
Sen jälkeen piirakka on kuulunut aina juhliimme, ja jokainen leivontakerta on ollut menestys. Viimeksi Provencen piirakkaa tarjottiin puolisoni 50-vuotissynttäreillä. Teen piirakkaa usein myös arkena, koska se on niin nopea ja helppo valmistaa – varsinkin, kun olen oikonut ohjetta valmistaikinalla. Lisukkeena tarjoilen simppeliä vihersalaattia.”
Tytti Kontula; Kotivinkki-, Unelmien Talo&Koti - ja Ihana-lehden päätoimittaja
Provencen tomaattipiirakka – ohje:
- Ota piirakkataikina ajoissa sulamaan.
- Viipaloi valkosipulin kynnet ja laita viipaleet oliiviöljyyn kylpemään.
- Levitä sulanut piirakkataikina voideltuun piirakkavuokaan, pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä piirakkapohjalle sinappi ja juustoraaste.
- Siivuta tomaatit ja asettele ne kauniisti pohjan päälle. Kaada tomaattien päälle oliiviöljy, mutta siivilöi teesihdillä valkosipulin palat pois. Ripottele päälle Provencen yrttiseosta, suolaa ja mustapippuria.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile vihersalaatin kanssa. Juomaksi sopivat vesi, valkoviini tai tee.