Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Primavera-pastasalaatti on italialaisen pastaklassikon entistäkin vehreämpi versio

45 min

Pastasalaatti valmistetaan nyt vihreistä kevätkasviksista tutun pasta primaveran tapaan. Yrtit tuovat salaattiin rutkasti lisämakua.

7.5.2024
Reseptin ainekset
6–8 annosta
300 g
pientä pastaa (esim. orzo)
1 ps (200 g)
kotimaisia pakasteherneitä
1
kesäkurpitsa
noin 500 g
vihreää parsaa
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
kevätsipulia
100 g
parmesaanijuustoa
1 ps (65 g)
babypinaattia
1 rku
basilikaa hienonnettuna
½ rku
oreganoa hienonnettuna
½ rku
persiljaa hienonnettuna
Kastike
1
luomusitruuna
½ dl
oliiviöljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
¼ tl
sokeria

Primavera-pastasalaatti – ohje:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja anna jäähtyä.
  2. Sulata herneet. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi. Huuhtele ja kuivaa parsat, leikkaa tai napsauta kovat tyvet pois. Leikkaa parsat noin 4 cm:n paloiksi.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kesäkurpitsat ja parsat ja kuullota niitä noin viisi minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä ja kypsyvät, mutta ovat vielä rapsakoita. Anna jäähtyä.
  4. Hienonna kevätsipuli. Leikkaa parmesaani lastuiksi.
  5. Tee kastike. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita joukkoon muut ainekset.
  6. Sekoita isossa kulhossa pasta, kasvikset, parmesaani, pinaatti, yrtit ja kastike.

Vinkki!

Sekoita salaatti jääkaappiin maustumaan jo edellisenä päivänä – maku vain paranee tekeytyessään!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt