


Primavera-pastasalaatti on italialaisen pastaklassikon entistäkin vehreämpi versio
45 min
Pastasalaatti valmistetaan nyt vihreistä kevätkasviksista tutun pasta primaveran tapaan. Yrtit tuovat salaattiin rutkasti lisämakua.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
300 g
pientä pastaa (esim. orzo)
1 ps (200 g)
kotimaisia pakasteherneitä
1
kesäkurpitsa
noin 500 g
vihreää parsaa
1 rkl
rypsiöljyä
100 g
kevätsipulia
100 g
parmesaanijuustoa
1 ps (65 g)
babypinaattia
1 rku
basilikaa hienonnettuna
½ rku
oreganoa hienonnettuna
½ rku
persiljaa hienonnettuna
Kastike
1
luomusitruuna
½ dl
oliiviöljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
¼ tl
sokeria
Primavera-pastasalaatti – ohje:
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja anna jäähtyä.
- Sulata herneet. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi. Huuhtele ja kuivaa parsat, leikkaa tai napsauta kovat tyvet pois. Leikkaa parsat noin 4 cm:n paloiksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää kesäkurpitsat ja parsat ja kuullota niitä noin viisi minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä ja kypsyvät, mutta ovat vielä rapsakoita. Anna jäähtyä.
- Hienonna kevätsipuli. Leikkaa parmesaani lastuiksi.
- Tee kastike. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita joukkoon muut ainekset.
- Sekoita isossa kulhossa pasta, kasvikset, parmesaani, pinaatti, yrtit ja kastike.
Vinkki!
Sekoita salaatti jääkaappiin maustumaan jo edellisenä päivänä – maku vain paranee tekeytyessään!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat