Maku

Porkkanakakkupuuro

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Porkkanakakkupuuro maistuu erehdyttävästi porkkanakakulta ja antaa terveellisen alun päivälle.
3.7
1
Julkaistu 21.9.2014


Reseptin ainekset (1 annosta)

Porkkanakakkupuuro

  • 3 dlmantelimaitoa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 kplporkkanaa (iso)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplkananmunan valkuaista
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rklsaksanpähkinää (rouhittuna)
  • 1/2 dlraejuustoa
Tulosta

Porkkanakakkupuuro valmistuu näin:

  1. Ota munanvalkuainen huoneenlämpöön. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  2. Kiehauta mantelimaito kattilassa, lisää kaurahiutaleet, mausteet ja porkkanaraaste. Keitä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes nestettä on enää jonkin verran jäljellä.
  3. Ota kattila levyltä ja sekoita munanvalkuainen joukkoon vispilällä huolellisesti. Varo kypsentämästä munanvalkuaista liian nopeasti, tällöin se menee aivan kokkareiseksi. Pidä lämpö tarpeeksi alhaisena. Laita kattila takaisin levylle miedolle lämmölle ja anna kypsyä vielä parin minuutin ajan, sekoittele koko ajan. Makeuta hunajalla.
  4. Viimeistele annos pähkinärouheella ja raejuustolla, nauti!

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!
1 kommentti