Maku

Porkkanakakkupuuro

10 min
4
1

Porkkanakakkupuuro

Porkkanakakkua aamupalaksi? Tämä puuro maistuu erehdyttävästi porkkanakakulta ja antaa terveellisen alun päivälle.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 3 dlmantelimaitoa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 kplporkkanaa (iso)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplkananmunan valkuaista
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rklsaksanpähkinää (rouhittuna)
  • 1/2 dlraejuustoa

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Ota munanvalkuainen huoneenlämpöön. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.

Kiehauta mantelimaito kattilassa, lisää kaurahiutaleet, mausteet ja porkkanaraaste. Keitä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes nestettä on enää jonkin verran jäljellä.

Ota kattila levyltä ja sekoita munanvalkuainen joukkoon vispilällä huolellisesti. Laita kattila takaisin levylle miedolle lämmölle ja anna kypsyä vielä parin minuutin ajan, sekoittele koko ajan. Makeuta hunajalla.

Viimeistele annos pähkinärouheella ja raejuustolla, nauti!

Vinkki!

Varo kypsentämästä munanvalkuaista liian nopeasti, tällöin se menee aivan kokkareiseksi. Pidä lämpö tarpeeksi alhaisena!
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä