Maku

Porkkanakakkupuuro

10 min
3.67
1

Porkkanakakkupuuro maistuu erehdyttävästi porkkanakakulta ja antaa terveellisen alun päivälle.
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (1 annosta)

Porkkanakakkupuuro

  • 3 dlmantelimaitoa
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1 kplporkkanaa (iso)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 kplkananmunan valkuaista
  • 1 rklhunajaa
  • 2 rklsaksanpähkinää (rouhittuna)
  • 1/2 dlraejuustoa

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Porkkanakakkupuuro valmistuu näin:

  1. Ota munanvalkuainen huoneenlämpöön. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  2. Kiehauta mantelimaito kattilassa, lisää kaurahiutaleet, mausteet ja porkkanaraaste. Keitä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes nestettä on enää jonkin verran jäljellä.
  3. Ota kattila levyltä ja sekoita munanvalkuainen joukkoon vispilällä huolellisesti. Varo kypsentämästä munanvalkuaista liian nopeasti, tällöin se menee aivan kokkareiseksi. Pidä lämpö tarpeeksi alhaisena. Laita kattila takaisin levylle miedolle lämmölle ja anna kypsyä vielä parin minuutin ajan, sekoittele koko ajan. Makeuta hunajalla.
  4. Viimeistele annos pähkinärouheella ja raejuustolla, nauti!

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!
MITÄ PIDIT?
3.67