


Porkkanakakkupuuro
10 min
Porkkanakakkupuuro maistuu erehdyttävästi porkkanakakulta ja antaa terveellisen alun päivälle.
Reseptin ainekset
1 annos
Porkkanakakkupuuro
3 dl
mantelimaitoa
1 dl
kaurahiutaleita
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1
iso porkkanaa
1/2 tl
suolaa
1
kananmunan valkuainen
1 rkl
hunajaa
2 rkl
saksanpähkinää (rouhittuna)
1/2 dl
raejuustoa
Porkkanakakkupuuro – ohje:
- Ota munanvalkuainen huoneenlämpöön. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
- Kiehauta mantelimaito kattilassa, lisää kaurahiutaleet, mausteet ja porkkanaraaste. Keitä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes nestettä on enää jonkin verran jäljellä.
- Ota kattila levyltä ja sekoita munanvalkuainen joukkoon vispilällä huolellisesti. Varo kypsentämästä munanvalkuaista liian nopeasti, tällöin se menee aivan kokkareiseksi. Pidä lämpö tarpeeksi alhaisena. Laita kattila takaisin levylle miedolle lämmölle ja anna kypsyä vielä parin minuutin ajan, sekoittele koko ajan. Makeuta hunajalla.
- Viimeistele annos pähkinärouheella ja raejuustolla, nauti!
Vinkki!
Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa Tiinan mehevä porkkanakakku!Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat