Porkkanakakkupuuro
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Porkkanakakkupuuro maistuu erehdyttävästi porkkanakakulta ja antaa terveellisen alun päivälle.
3.7
Kuvat
Julkaistu 21.9.2014

Porkkanakakkupuuro
Reseptin ainekset (1 annosta)
Porkkanakakkupuuro
- 3 dlmantelimaitoa
- 1 dlkaurahiutaleita
- 1/2 tlkanelia
- 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
- 1 kplporkkanaa (iso)
- 1/2 tlsuolaa
- 1 kplkananmunan valkuaista
- 1 rklhunajaa
- 2 rklsaksanpähkinää (rouhittuna)
- 1/2 dlraejuustoa
Porkkanakakkupuuro valmistuu näin:
- Ota munanvalkuainen huoneenlämpöön. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
- Kiehauta mantelimaito kattilassa, lisää kaurahiutaleet, mausteet ja porkkanaraaste. Keitä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes nestettä on enää jonkin verran jäljellä.
- Ota kattila levyltä ja sekoita munanvalkuainen joukkoon vispilällä huolellisesti. Varo kypsentämästä munanvalkuaista liian nopeasti, tällöin se menee aivan kokkareiseksi. Pidä lämpö tarpeeksi alhaisena. Laita kattila takaisin levylle miedolle lämmölle ja anna kypsyä vielä parin minuutin ajan, sekoittele koko ajan. Makeuta hunajalla.
- Viimeistele annos pähkinärouheella ja raejuustolla, nauti!
Vinkki!
Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!
Spelttimannapuuro ja karamellisoidut päärynät
Kotivinkki

Mustikka-tattaripuuro – voiko aamu ihanammin alkaa!
Kotivinkki

Kvinoapuuro tuo potkua päivään – vieläpä herkullisella tavalla!
Kotivinkki

Näin keität täydellisen riisipuuron – 6 niksiä, joilla vältät pohjaanpalamisen ja muut yleisimmät ongelmat!

Taateli-banaanipuuro
Maku

Luumu-kanelipuuro
Maku

Puuroleipä
Maku

Omenainen uunikaurapuuro
Maku