Maku

Kahden klassikon kohtaaminen: pullapitko ja porkkanakakku yhdistyivät makoisaksi tuplaherkuksi!

1 h 30 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 10 min
Leivo suositun porkkanakakun maut pullapitkoon! Mehevä pitko saa makunsa ja värinsä porkkanamehusta. Kurkkaa resepti täältä!
KA
4.1
4
Julkaistu 22.3.2017


Reseptin ainekset (2 kpl)

Taikina

  • 2 1/2 dlporkkanamehua (Biotta)
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 tlinkivääriä
  • 1 muna
  • 7 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Voitelu

  • 1 muna

Pinnalle

  • 2 rklmantelirouhetta

Koristelu

  • 1 dltomusokeria
  • 3/4 rklporkkanamehua
Tulosta

Porkkanakakku-pullapitko – ohje:

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, mausteet ja muna.
  2. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja huoneenlämpöinen voi viimeisenä. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (45 cm × 25 cm). Mausta tuorejuusto sokereilla ja levitä taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta rullalle ja puolita kahdeksi pitkoksi.
  5. Leikkaa pitkojen päälle saksilla 1 ½ cm:n välein viipaleita, niin että ne jäävät pohjasta kiinni. Kääntele viipaleet vuorotellen eri puolille.
  6. Voitele pitko vatkatulla munalla. Ripottele päälle mantelirouhetta.
  7. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pitko on kypsä ja kauniin värinen.
  8. Sekoita tomusokeri ja porkkanamehu tasaiseksi. Koristele jäähtynyt pulla kuorrutteella.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!

4 kommenttia