


Kahden klassikon kohtaaminen: pullapitko ja porkkanakakku yhdistyivät makoisaksi tuplaherkuksi!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Leivo suositun porkkanakakun maut pullapitkoon! Mehevä pitko saa makunsa ja värinsä porkkanamehusta. Kurkkaa resepti täältä!
Reseptin ainekset
2 kpl
Taikina
2½ dl
porkkanamehua (Biotta)
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
1
muna
7−8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Voitelu
1
muna
Pinnalle
2 rkl
mantelirouhetta
Koristelu
1 dl
tomusokeria
¾ rkl
porkkanamehua
Porkkanakakku-pullapitko – ohje:
- Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.
- Lisää jauhot vähän kerrallaan ja huoneenlämpöinen voi viimeisenä. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (45 cm × 25 cm). Mausta tuorejuusto sokereilla ja levitä taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta rullalle. Leikkaa rulla keskeltä kahdeksi palaksi. Nosta rullat leivinpaperin päälle pellille.
- Leikkaa rullien päälle saksilla 1,5 cm:n välein viipaleita, niin että ne jäävät pohjasta kiinni. Kääntele viipaleet vuorotellen eri puolille.
- Voitele pitkot vatkatulla munalla. Ripottele mantelirouhetta päälle.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pitkot ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
- Sekoita tomusokeri ja porkkanamehu tasaiseksi. Koristele jäähtyneet pitkot kuorrutteella.
Vinkki!
Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat