Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kahden klassikon kohtaaminen: pullapitko ja porkkanakakku yhdistyivät makoisaksi tuplaherkuksi!

1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min

Leivo suositun porkkanakakun maut pullapitkoon! Mehevä pitko saa makunsa ja värinsä porkkanamehusta. Kurkkaa resepti täältä!

22.3.2017
Reseptin ainekset
2 kpl
Taikina
2½ dl
porkkanamehua (Biotta)
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
1 tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
1
muna
7−8 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
½ dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Voitelu
1
muna
Pinnalle
2 rkl
mantelirouhetta
Koristelu
1 dl
tomusokeria
¾ rkl
porkkanamehua

Porkkanakakku-pullapitko – ohje:

  1. Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, mausteet ja muna.
  2. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja huoneenlämpöinen voi viimeisenä. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  3. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
  4. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi (45 cm × 25 cm). Mausta tuorejuusto sokereilla ja levitä taikinalevylle. Kääri levy pitkältä sivulta rullalle. Leikkaa rulla keskeltä kahdeksi palaksi. Nosta rullat leivinpaperin päälle pellille.
  5. Leikkaa rullien päälle saksilla 1,5 cm:n välein viipaleita, niin että ne jäävät pohjasta kiinni. Kääntele viipaleet vuorotellen eri puolille.
  6. Voitele pitkot vatkatulla munalla. Ripottele mantelirouhetta päälle.
  7. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pitkot ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  8. Sekoita tomusokeri ja porkkanamehu tasaiseksi. Koristele jäähtyneet pitkot kuorrutteella.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt