


Rakastetut klassikot löysivät toisensa! Porkkanakakku-mokkapalat yhdistävät kahvilla maustetun kaakaopohjan ja tuhdin tuorejuustokuorrutteen
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Älä turhaa mieti leipoisitko mokkapaloja vai porkkanakakun, sillä porkkanakakku-mokkapaloissa yhdistyvät molempien leivonnaisten parhaat puolet! Porkkanalla mehevöitetty pohja saa makua kaakaosta, ja tuhti tuorejuustokuorrute viimeistellään suklaarouheella. Eikö kuulostakin vastustamattomalta?
Reseptin ainekset
30 annosta
Pohja
4 dl
porkkanaraastetta
6
munaa
4 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 rkl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 dl
vahvaa kahvijuomaa
250 g
voita tai margariinia
Kuorrutus
100 g
voita tai margariinia
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
tomusokeria
Koristelu
1–2
porkkanaa
50 g
tummaa suklaata
Porkkanakakku-mokkapalat – ohje:
- Kuivata ensin koristeeksi tuleva porkkanaraaste ja raasta samalla pohjaan tuleva raaste. Raasta kuivattuun porkkanaraasteeseen porkkana tai kaksi isolla terällä. Levitä raaste leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata raastetta kiertoilmatoiminnolla 100 asteessa 30 minuuttia, kunnes raasteet ovat käpristyneet ja kuivuneet.
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Keitä vahva kahvi. Sulata voi ja yhdistä kahvin kanssa. Lisää jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voi-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipellille (30 cm × 40 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrutus kakkulevyn pinnalle ja koristele kuivatulla porkkanaraasteella ja rouhitulla suklaalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat