Rakastetut klassikot löysivät toisensa! Porkkanakakku-mokkapalat yhdistävät kahvilla maustetun kaakaopohjan ja tuhdin tuorejuustokuorruteen
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Älä turhaa mieti leipoisitko mokkapaloja vai porkkanakakun, sillä porkkanakakku-mokkapaloissa yhdistyvät molempien leivonnaisten parhaat puolet! Porkkanalla mehevöitetty pohja saa makua kaakaosta, ja tuhti tuorejuustokuorrute viimeistellään suklaarouheella. Eikö kuulostakin vastustamattomalta?
3.7
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.4.2020

Rakastetut klassikot löysivät toisensa! Porkkanakakku-mokkapalat yhdistävät kahvilla maustetun kaakaopohjan ja tuhdin tuorejuustokuorruteen
Reseptin ainekset (30 annosta)
Pohja
- 4 dlporkkanaraastetta
- 6munaa
- 4 dlsokeria
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkaakaojauhetta
- 1 rklleivinjauhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlkanelia
- 1 dlvahvaa kahvijuomaa
- 250 gvoita tai margariinia
Kuorrutus
- 100 gvoita tai margariinia
- 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 4 dltomusokeria
Koristelu
- 1–2porkkanaa
- 50 gtummaa suklaata
Porkkanakakku-mokkapalat leivotaan näin:
- Kuivata ensin koristeeksi tuleva porkkanaraaste ja raasta samalla pohjaan tuleva raaste. Raasta kuivattuun porkkanaraasteeseen porkkana tai kaksi isolla terällä. Levitä raaste leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata raastetta kiertoilmatoiminnolla 100 asteessa 30 minuuttia, kunnes raasteet ovat käpristyneet ja kuivuneet.
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Keitä vahva kahvi. Sulata voi ja yhdistä kahvin kanssa. Lisää jauhoseosta, porkkanaraastetta ja voi-kahviseosta vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle korkeareunaiselle uunipellille (30 cm x 40 cm). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Vatkaa pehmeä voi ja tuorejuusto. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrutus kakkulevyn pinnalle ja koristele kuivatulla porkkanaraasteella ja rouhitulla suklaalla.

Tiikerikakkupalat on tuttu kuivakakkuklassikko mokkapaloista tutussa muodossa
Maku

Porkkanakakku-kääretorttu – kääri klassikko rullalle!
Maku

Salted caramel -mokkapalat – klassikkoleivonnaisen pähkinäisempi pikkuserkku
Maku

Mehevät mokkapalat – suosikkiohje, jolla onnistut aina!
Maku

Tiinan mehevä porkkanakakku
Maku

Vaaleat mokkapalat – herkullinen vaihtoehto perinteisille mokkapaloille
Maku

Vegaaniset mokkapalat – kesäkurpitsalla mehevöitetyt herkkupalat ovat jopa parempia kuin tavalliset!
Maku

Porkkanakakku-juustokakku – kahden suosikkileivonnaisen täydellinen liitto
Maku

Kahden klassikon kohtaaminen: pullapitko ja porkkanakakku yhdistyivät makoisaksi tuplaherkuksi!
Maku

Vegaaninen porkkanakakku – mehevä yhdistelmä porkkanaa, pähkinöitä ja runsasta kuorrutusta
Kotivinkki