Maku

Porkkana-kuivakakku

1 h 30 min
4.8
0

Porkkana-kuivakakku

Mehevä porkkanakakku leivotaankin nyt rengasvuokaan! Superhelposti sekoittamalla syntyvä kuivakakkutaikina mehevöitetään pistaaseilla, manteleilla sekä porkkanaraasteella ja raikas kuorrutus kruunaa kokonaisuuden.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Taikina

  • 175 gvoita
  • 250 gmaitorahkaa
  • 3 kplmunaa (M-koko)
  • 1 dlpistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 3 dlfariinisokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja (noin)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 200 gporkkanaraastetta (hienoa)
  • 1 tllimetinkuoriraastetta (luomu)
  • 1 rkllimettimehua

Vuokaan

  • 1 rklvoita
  • 1 rklmantelijauhetta

Limettikuorrutus

  • 200 gvaniljarahkaa
  • 200 gtuorejuustoa (ei kevyt)
  • 1 dltomusokeria
  • 1-2 tllimettimehua

Päälle

  • 1 dlpistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
  • 1 tllimetinkuoriraastetta (luomu)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista porkkana-kuivakakku näin:

Sulata voi isossa kattilassa ja anna sen jäähtyä.

Sekoita jäähtyneeseen voisulaan rahka, munat, pistaasi- ja mantelirouhe ja sokerit.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.

Kääntele taikinaan lopuksi porkkanaraaste, limetinkuori ja -mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan (vetoisuus 2 l) ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus. Sekoita rahka, tuorejuustoa, tomusokeri ja limetinmehu keskenään. Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun päälle.

Koristele porkkanakakku rouhituilla pistaaseilla ja limetinkuorella.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä