


Porkkanakuivakakku
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Porkkanakuivakakku leivotaan rengasvuokaan! Superhelposti sekoittamalla syntyvä kuivakakkutaikina mehevöitetään pistaaseilla, manteleilla sekä porkkanaraasteella. Raikas kuorrutus kruunaa kokonaisuuden.
Reseptin ainekset
20 annosta
Taikina
175 g
voita
250 g
maitorahkaa
3 kpl
munaa (M-koko)
1 dl
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)
1 dl
mantelirouhetta
3 dl
fariinisokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 1/2 dl
vehnäjauhoja (noin)
2 tl
leivinjauhetta
200 g
porkkanaraastetta (hienoa)
1 tl
limetinkuoriraastetta (luomu)
1 rkl
limettimehua
Vuokaan
1 rkl
voita
1 rkl
mantelijauhetta
Limettikuorrutus
200 g
vaniljarahkaa
200 g
tuorejuustoa (ei kevyt)
1 dl
tomusokeria
1-2 tl
limettimehua
Päälle
1 dl
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
1 tl
limetinkuoriraastetta (luomu)
Porkkanakuivakakku – ohje:
- Sulata voi isossa kattilassa ja anna sen jäähtyä.
- Sekoita jäähtyneeseen voisulaan rahka, munat, pistaasi- ja mantelirouhe ja sokerit.
- Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.
- Kääntele taikinaan lopuksi porkkanaraaste, limetinkuori ja -mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan (vetoisuus 2 l) ja tasoita pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrutus. Sekoita rahka, tuorejuustoa, tomusokeri ja limetinmehu keskenään. Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakuivakakun päälle.
- Koristele porkkanakuivakakku rouhituilla pistaaseilla ja limetinkuorella.
Vinkki!
Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa suosittu mehevän porkkanakakun ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat