Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Porkkanakuivakakku

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Porkkanakuivakakku leivotaan rengasvuokaan! Superhelposti sekoittamalla syntyvä kuivakakkutaikina mehevöitetään pistaaseilla, manteleilla sekä porkkanaraasteella. Raikas kuorrutus kruunaa kokonaisuuden.

20.12.2018
Reseptin ainekset
20 annosta
Taikina
175 g
voita
250 g
maitorahkaa
3 kpl
munaa (M-koko)
1 dl
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuja)
1 dl
mantelirouhetta
3 dl
fariinisokeria
1 rkl
vaniljasokeria
4 1/2 dl
vehnäjauhoja (noin)
2 tl
leivinjauhetta
200 g
porkkanaraastetta (hienoa)
1 tl
limetinkuoriraastetta (luomu)
1 rkl
limettimehua
Vuokaan
1 rkl
voita
1 rkl
mantelijauhetta
Limettikuorrutus
200 g
vaniljarahkaa
200 g
tuorejuustoa (ei kevyt)
1 dl
tomusokeria
1-2 tl
limettimehua
Päälle
1 dl
pistaaseja (kuorittuja, rouhittuna)
1 tl
limetinkuoriraastetta (luomu)

Porkkanakuivakakku – ohje:

  1. Sulata voi isossa kattilassa ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita jäähtyneeseen voisulaan rahka, munat, pistaasi- ja mantelirouhe ja sokerit.
  3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.
  4. Kääntele taikinaan lopuksi porkkanaraaste, limetinkuori ja -mehu. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan (vetoisuus 2 l) ja tasoita pinta.
  6. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes kakku on tikulla testattaessa kypsä. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos sen pinta uhkaa tummua liikaa.
  7. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna sen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
  8. Valmista kuorrutus. Sekoita rahka, tuorejuustoa, tomusokeri ja limetinmehu keskenään. Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakuivakakun päälle.
  9. Koristele porkkanakuivakakku rouhituilla pistaaseilla ja limetinkuorella.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa suosittu mehevän porkkanakakun ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt