Maku

Porkkana-karviaishillo

1 h
GL
LA
MA
MU
3.66
6

Porkkana ja karviainen tekevät hillossa ihmeellisen makuharhan! Hillo maistuu aivan lakkahillolta, vaikkei ole lakkoja nähnytkään. Piristä jogurttiannos lusikallisella lakattoman lakkahilloa tai tarjoa hilloa vaikkapa korppujen ja juuston kera.
Tulosta
Teksti Midi Vuorela

Ainekset (1 annosta)

  • 500 gporkkanaa
  • 10 dlkarviaisia
  • 1/2 dlvettä
  • 600 ghillosokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Kuori ja raasta porkkanat. Poista kannat karviaisista.

Mittaa porkkanaraaste, karviaiset ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos on kunnolla soseutunut.

Lisää hillosokeri ja keitä noin 10 minuuttia.

Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois ja kaada porkkana-karviaishillo puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti.

Jäähdytä lakattoman lakkahillo nopeasti ja vie kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.

MITÄ PIDIT?
3.66