


Porkkana-kanelipullat
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Reseptin ainekset
25 kpl
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 dl
sokeria
1 kpl
munaa
1 tl
suolaa
13 dl
vehnäjauhoja
2 dl
porkkanaraastetta
150 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
Täyte
3 dl
porkkanaraastetta
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
1 dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia
Kuorrutus
100 g
tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
Porkkana-kanelipullat – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja suola.
- Alusta jauhot erissä taikinaan yhdessä porkkanaraasteen kanssa. Lisää pehmeä rasva pieninä paloina alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
- Sekoita täytteen porkkanaraaste sulatettuun rasvaan. Lisää sokeri ja kaneli.
- Kauli kohonneesta pullataikinasta suorakaiteenmallinen suuri levy. Levitä täyte levylle.
- Kieritä levy kääretortun tapaan rullalle. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n levyisiä viipaleita.
- Nosta viipaleet paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellille.
- Kohota porkkana-kanelipullia vielä uunin lämpenemisen ajan (20 min) ja paista 225 asteessa 10–15 minuuttia.
- Sekoita sulatejuustosta ja tomusokerista tahna. Nostele seoksesta lusikalla tai pursota viiruja jäähtyneiden porkkana-kanelipullien pintaan.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisten korvapuustien ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat