Porkkana-kanelipullat

2 h
4.1
2

Porkkana-kanelipullat

KA
2
4.1
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 13 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlporkkanaraastetta
  • 150 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 3 dlporkkanaraastetta
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlkanelia

Kuorrutus

  • 100 gtuorejuustoa
  • 1 dltomusokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, muna ja suola.
Alusta jauhot erissä taikinaan yhdessä porkkanaraasteen kanssa. Lisää pehmeä rasva pieninä paloina alustamisen loppuvaiheessa. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
Sekoita täytteen porkkanaraaste sulatettuun rasvaan. Lisää sokeri ja kaneli.
Kauli kohonneesta pullataikinasta suorakaiteenmallinen suuri levy. Levitä täyte levylle.
Kieritä levy kääretortun tapaan rullalle. Leikkaa rullasta noin 3 cm:n levyisiä viipaleita. Nosta viipaleet paperisiin muffinivuokiin tai muffinipellille.
Kohota porkkana-kanelipullia vielä uunin lämpenemisen ajan (20 min) ja paista 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Sekoita sulatejuustosta ja tomusokerista tahna. Nostele seoksesta lusikalla tai pursota viiruja jäähtyneiden porkkana-kanelipullien pintaan.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä