Maku

Pohjattoman hyvää! Tämä kesäkurpitsapiirakka ei pohjaa kaipaa − juusto ja munat pitävät piirakan kasassa

50 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
35 min
Pohjaton kesäkurpitsapiirakka valmistuu raastetusta kesäkurpitsasta. Koristele salaatilla ja aurinkokuivatuilla kirsikkatomaateilla juuri ennen tarjoilua.
GL
KA
3.4
0
Julkaistu: 15.7.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 2 (noin 500 g)kesäkurpitsaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 nippu (100 g)kevätsipulia
  • ½ rkubasilikaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 130 gmustaleimaemmentalraastetta
  • 6munaa
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 50 gaurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
  • 50 gminisalaattisekoitusta
Tulosta

Pohjaton kesäkurpitsapiirakka – ohje:

  1. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa 7 ohutta kiekkoa koristeeksi. Raasta loput kesäkurpitsat ja sekoita joukkoon suola. Valuta siivilässä 10 minuuttia.
  2. Puristele ylimääräinen neste pois. Hienonna kevätsipulit ja basilika, säästä osa koristeeksi. Kuori ja murskaa valkosipuli.
  3. Sekoita ainekset kulhossa. Lisää juustoraaste ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada seos voideltuun piirakkavuokaan. Tasoita pinta ja lisää kesäkurpitsasiivut. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi.
  5. Koristele piirakka aurinkokuivatuilla kirsikkatomaateilla, minisalaattisekoituksella, kevätsipulilla ja basilikalla.

Vinkki!

Kokeile emmentaljuuston sijaan raastettua fetajuustoa.

Kommentoi »