


Pohjattoman hyvää! Tämä kesäkurpitsapiirakka ei pohjaa kaipaa − juusto ja munat pitävät piirakan kasassa
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Pohjaton kesäkurpitsapiirakka valmistuu raastetusta kesäkurpitsasta. Koristele salaatilla ja aurinkokuivatuilla kirsikkatomaateilla juuri ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
6 annosta
2 (noin 500 g)
kesäkurpitsaa
½ tl
suolaa
1 nippu (100 g)
kevätsipulia
½ rku
basilikaa
1
valkosipulinkynsi
130 g
mustaleimaemmentalraastetta
6
munaa
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
50 g
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
50 g
minisalaattisekoitusta
Pohjaton kesäkurpitsapiirakka – ohje:
- Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa 7 ohutta kiekkoa koristeeksi. Raasta loput kesäkurpitsat ja sekoita joukkoon suola. Valuta siivilässä 10 minuuttia.
- Puristele ylimääräinen neste pois. Hienonna kevätsipulit ja basilika, säästä osa koristeeksi. Kuori ja murskaa valkosipuli.
- Sekoita ainekset kulhossa. Lisää juustoraaste ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada seos voideltuun piirakkavuokaan. Tasoita pinta ja lisää kesäkurpitsasiivut. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi.
- Koristele piirakka aurinkokuivatuilla kirsikkatomaateilla, minisalaattisekoituksella, kevätsipulilla ja basilikalla.
Vinkki!
Kokeile emmentaljuuston sijaan raastettua fetajuustoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
