3,4(11)
Pohjattoman hyvää! Tämä kesäkurpitsapiirakka ei pohjaa kaipaa − juusto ja munat pitävät piirakan kasassa
Gluteeniton
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 35 min
Pohjaton kesäkurpitsapiirakka valmistuu raastetusta kesäkurpitsasta. Koristele salaatilla ja aurinkokuivatuilla kirsikkatomaateilla juuri ennen tarjoilua.
15.7.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
2 (noin 500 g)kesäkurpitsaa
½ tlsuolaa
1 nippu (100 g)kevätsipulia
½ rkubasilikaa
1valkosipulinkynsi
130 gmustaleimaemmentalraastetta
6munaa
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
50 gaurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
50 gminisalaattisekoitusta

Pohjaton kesäkurpitsapiirakka – ohje:

  1. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa 7 ohutta kiekkoa koristeeksi. Raasta loput kesäkurpitsat ja sekoita joukkoon suola. Valuta siivilässä 10 minuuttia.
  2. Puristele ylimääräinen neste pois. Hienonna kevätsipulit ja basilika, säästä osa koristeeksi. Kuori ja murskaa valkosipuli.
  3. Sekoita ainekset kulhossa. Lisää juustoraaste ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada seos voideltuun piirakkavuokaan. Tasoita pinta ja lisää kesäkurpitsasiivut. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jäähdytä haaleaksi.
  5. Koristele piirakka aurinkokuivatuilla kirsikkatomaateilla, minisalaattisekoituksella, kevätsipulilla ja basilikalla.

Vinkki!

Kokeile emmentaljuuston sijaan raastettua fetajuustoa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo