


Pohjanpoikien parempi kakku – mausteinen kuivakakku saa juhlavuutta sokerikuorrutteesta ja puolukoista
Pohjanpoikien parempi kakku saa makua rusinoista, neilikasta ja kanelista. Koristele kakku haluamallasi tavalla, esimerkiksi tomusokerikuorrutuksella ja pakastepuolukoilla.
Reseptin ainekset
2
kahvikupillista vettä
2
kahvikupillista rusinoita
1 tl
soodaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
kanelia
200 g
pehmeää voita
2
lasia sokeria
2
munaa
3
kahvikupillista vehnäjauhoja
Pohjanpoikien parempi kakku leivotaan näin:
- Mittaa vesi kattilaan ja lisää rusinat, sooda, neilikka ja kaneli. Keitä, kunnes rusinat ovat imeneet melkein kaiken nesteen itseensä.
- Jätä seos hetkeksi jäähtymään. Vaahdota sillä välin voi, sokeri ja munat. Yhdistä seokset. Lisää vehnäjauhot.
- Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele mieleiseksesi.
Vinkki!
Jos et halua mitata aineksia kahvikupilla, muuta mitat deseiksi. Yksi kahvikupillinen on 1,5 dl.
Pohjalainen kakkuresepti kulkee Vesa Hännisen suvussa. Kurkista täältä Vesan perheen jouluiseen kotiin!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat