4(2)
Pizzapohja kikherneistä
Kasvis
Munaton
Maidoton
Vegaaninen
Gluteeniton
Laktoositon
25 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 20 min
Purkillisesta kikherneitä valmistuu gluteeniton ja proteiinipitoinen pizzapohja. Ksantaanin avulla kikherneet taipuvat helposti muotoiltavaksi taikinaksi.
Julkaistu 27.1.2017
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gkikherneitä suolaliemessä
1/2 tlsuolaa
1 tlleivinjauhetta
3 tlksantaania

Pizzapohja kikherneistä – ohje:

  1. Kaada kikherneet liemineen monitoimikoneeseen. Mittaa joukkoon muut ainekset.
  2. Anna taikinan pyöriä muutama minuutti, kunnes siihen on muodostunut sitkoa.
  3. Levitä taikina uunipellille ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15–20 minuuttia.
  4. Täytä haluamallasi täytteillä ja paista vielä 225 asteessa 10–15 minuuttia.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.