Maku

Pizzapohja kikherneistä

25 min
{
Aktiivinen
5 min
Passiivinen
20 min
Purkillisesta kikherneitä valmistuu gluteeniton ja proteiinipitoinen pizzapohja. Ksantaanin avulla kikherneet taipuvat helposti muotoiltavaksi taikinaksi.
4
1
Julkaistu: 27.1.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkikherneitä suolaliemessä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3 tlksantaania
Tulosta

Pizzapohja kikherneistä valmistetaan näin:

Kaada kikherneet liemineen monitoimikoneeseen. Mittaa joukkoon muut ainekset.

Anna taikinan pyöriä muutama minuutti, kunnes siihen on muodostunut sitkoa.

Levitä taikina uunipellille ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Täytä haluamallasi täytteillä ja paista vielä 225 asteessa 10–15 minuuttia.

1 kommentti