Pizzapohja kikherneistä

25 min
5
1

Pizzapohja kikherneistä

Purkillisesta kikherneitä valmistuu gluteeniton ja proteiinipitoinen pizzapohja. Ksantaanin avulla kikherneet taipuvat helposti muotoiltavaksi taikinaksi.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkikherneitä suolaliemessä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 3 tlksantaania

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Kaada kikherneet liemineen monitoimikoneeseen. Mittaa joukkoon muut ainekset.

Anna taikinan pyöriä muutama minuutti, kunnes siihen on muodostunut sitkoa.

Levitä taikina uunipellille ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Täytä haluamallasi täytteillä ja paista vielä 225 asteessa 10-15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä