Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pistaasilohi rouskuu ja vihertää kerrassaan herkullisesti! Yrttisellä muruseoksella höystetty kala nautitaan raikkaan kurkkudipin kanssa

55 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 20 min

Mausta uunilohi uudeksi kardemumman ja hunajan sävyttämällä sitruunamarinadilla ja yrttisellä pistaasimurulla. Tarjoile lohi Mast-o Khiar -kurkkukastikkeen ja sahramiriisin kanssa.

20.5.2022
Reseptin ainekset
4
800 g
kirjolohi- tai lohifileetä
Maustekastike
1
valkosipulinkynsi
½ rkl
sitruunankuoriraastetta
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
½ rkl
dijonsinappia
½ tl
suolaa
⅓ tl
kardemummaa
⅓ tl
mustapippuria
¼ tl
chilihiutaleita
Pistaasimuru
1 dl
kuorittuja pistaaseja (suolaamattomia)
1
pieni viipale kuivahtanutta vaaleaa leipää
½ dl
korianteria tai lehtipersiljaa
½ tl
sormisuolaa
Viimeistely
1
sitruuna
vuonankaalia tai tuoreyrttejä
Mast-o Khiar -kurkkudippi
1
kurkku
1
valkosipulinkynsi
½ dl
tilliä
2
kevätsipulinvartta
2 rkl
tuoretta minttua
3 dl
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Pinnalle
keltaisia rusinoita, saksanpähkinöitä
kuivattuja ruusunterälehtiä

Pistaasilohi – ohje:

  1. Nypi fileestä mahdolliset ruodot. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Nosta kala uunivuokaan tai leivin­paperin päälle pellille.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita maustekastikkeen kaikki aineet pienessä kulhossa. Kaada kastike tasaisesti kalan päälle.
  3. Rouhi pistaasit ja leipä veitsellä tai tehosekoittimella. Hienonna korianteri tai lehtipersilja. Sekoita rouheet ja yrtit. Ripottele muruseos kalan pintaan.
  4. Paista lohta 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Kala saa jäädä punertavaksi ja mehukkaaksi.
  5. Viimeistele pistaasilohi sitruunalohkoilla, vuonankaalilla tai tuoreyrteillä.

Mast-o Khiar -kurkkudippi – ohje:

  1. Leikkaa kurkku pitkittäin halki ja poista siemenet lusikalla kaapimalla. Leikkaa kurkku pienen pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli, kevätsipulinvarret ja minttu.
  3. Sekoita kaikki ainekset jogurttiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kumoa dippi kulhoon. Viimeistele keltaisilla rusinoilla, saksanpähkinöillä ja kuivatuilla ruusunterälehdillä.

Tarjoile pistaasilohi tahdigin eli rapean sahramiriisin kanssa.

Tahdig eli rapea sahramiriisi

Vinkki!

Kaipaatko sittenkin perinteisempää makumaailmaa? Nappaa sivustomme suosituimman uunilohen ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt