Kotivinkki

Väriä ja makua riisiin! Kullankeltainen tahdig eli sahramiriisi paistetaan rapeaksi pannulla

2 h 45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
2 h 30 min
Tahdig eli rapea sahramiriisi saa rapean kerroksen pannulla hitaasti paistamalla. Paista vähintään tunti hyvin miedolla lämmöllä. Mitä kauemmin paistat, sitä paksumman kerroksen saat.
VE
GL
SO
0
0
Julkaistu: 20.5.2022


Reseptin ainekset (4–5)

  • 5 dlbasmatiriisiä
  • 3 lvettä
  • 1 rklsuolaa
  • 50 gvoita
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 ps (à 0,5 g)sahramia tai 1 tl kurkumaa
Tulosta

Tahdig eli rapea sahramiriisi valmistetaan näin:

  1. Mittaa riisi isoon kulhoon ja lisää kylmää vettä sen verran, että riisi peittyy. Sekoittele kädellä ja valuta sitten riisi siivilässä. Toista tämä 4  kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta.
  2. Pane riisi takaisin kulhoon ja peitä se kylmällä vedellä. Anna seistä vielä tunti.
  3. Kiehauta noin 3 litraa vettä isossa kattilassa. Lisää 1 rkl suolaa ja valutettu riisi. Keitä 7–8 minuuttia.
  4. Ota 1 dl keitinvettä talteen ja valuta riisi siivilässä. Sekoita sahrami veteen.
  5. Sulata voi pinnoitetussa korkeareunaisessa kannellisessa paistinpannussa (ø 25 cm). Lisää öljy ja sahramivesi pannulle.
  6. Lusikoi riisi pannulle tasaiseksi, mutta ilmavaksi kerrokseksi. Älä painele riisiä pohjaa vasten. Paina riisiin 6 ohutta reikää esimerkiksi lusikan varrella tasaisin välein.
  7. Kääri pannun kansi keittiöpyyhkeeseen ja nosta kansi pannun päälle. Säädä levy keskiteholle ja paista 8 minuuttia. Vähennä sitten lämpö lähes minimiin ja jatka paistamista vielä 1–1,5 tuntia. Älä avaa kantta.
  8. Poista kansi ja aseta tarjoilulautanen ylösalaisin paistinpannun päälle. Käännä ympäri niin, että rapea riisi pinta tulee esiin. Viimeistele halutessasi yrteillä ja ruusunterälehdillä.

Vinkki!

Sahramiriisi sopii erinomaisesti pistaasilohen lisäkkeeksi.

Kommentoi »