


Väriä ja makua riisiin! Kullankeltainen tahdig eli sahramiriisi paistetaan rapeaksi pannulla
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Tahdig eli rapea sahramiriisi saa rapean kerroksen pannulla hitaasti paistamalla. Paista vähintään tunti hyvin miedolla lämmöllä. Mitä kauemmin paistat, sitä paksumman kerroksen saat.
Reseptin ainekset
4–5
5 dl
basmatiriisiä
3 l
vettä
1 rkl
suolaa
50 g
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 ps (à 0,5 g)
sahramia tai 1 tl kurkumaa
Tahdig eli rapea sahramiriisi valmistetaan näin:
- Mittaa riisi isoon kulhoon ja lisää kylmää vettä sen verran, että riisi peittyy. Sekoittele kädellä ja valuta sitten riisi siivilässä. Toista tämä 4 kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta.
- Pane riisi takaisin kulhoon ja peitä se kylmällä vedellä. Anna seistä vielä tunti.
- Kiehauta noin 3 litraa vettä isossa kattilassa. Lisää 1 rkl suolaa ja valutettu riisi. Keitä 7–8 minuuttia.
- Ota 1 dl keitinvettä talteen ja valuta riisi siivilässä. Sekoita sahrami veteen.
- Sulata voi pinnoitetussa korkeareunaisessa kannellisessa paistinpannussa (ø 25 cm). Lisää öljy ja sahramivesi pannulle.
- Lusikoi riisi pannulle tasaiseksi, mutta ilmavaksi kerrokseksi. Älä painele riisiä pohjaa vasten. Paina riisiin 6 ohutta reikää esimerkiksi lusikan varrella tasaisin välein.
- Kääri pannun kansi keittiöpyyhkeeseen ja nosta kansi pannun päälle. Säädä levy keskiteholle ja paista 8 minuuttia. Vähennä sitten lämpö lähes minimiin ja jatka paistamista vielä 1–1,5 tuntia. Älä avaa kantta.
- Poista kansi ja aseta tarjoilulautanen ylösalaisin paistinpannun päälle. Käännä ympäri niin, että rapea riisi pinta tulee esiin. Viimeistele halutessasi yrteillä ja ruusunterälehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat