Väriä ja makua riisiin! Kullankeltainen tahdig eli sahramiriisi paistetaan rapeaksi pannulla
2 h 45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
2 h 30 minTahdig eli rapea sahramiriisi saa rapean kerroksen pannulla hitaasti paistamalla. Paista vähintään tunti hyvin miedolla lämmöllä. Mitä kauemmin paistat, sitä paksumman kerroksen saat.
VE
GL
SO
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.5.2022

Väriä ja makua riisiin! Kullankeltainen tahdig eli sahramiriisi paistetaan rapeaksi pannulla
Reseptin ainekset (4–5)
- 5 dlbasmatiriisiä
- 3 lvettä
- 1 rklsuolaa
- 50 gvoita
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 ps (à 0,5 g)sahramia tai 1 tl kurkumaa
Tahdig eli rapea sahramiriisi valmistetaan näin:
- Mittaa riisi isoon kulhoon ja lisää kylmää vettä sen verran, että riisi peittyy. Sekoittele kädellä ja valuta sitten riisi siivilässä. Toista tämä 4 kertaa, kunnes vesi on lähes kirkasta.
- Pane riisi takaisin kulhoon ja peitä se kylmällä vedellä. Anna seistä vielä tunti.
- Kiehauta noin 3 litraa vettä isossa kattilassa. Lisää 1 rkl suolaa ja valutettu riisi. Keitä 7–8 minuuttia.
- Ota 1 dl keitinvettä talteen ja valuta riisi siivilässä. Sekoita sahrami veteen.
- Sulata voi pinnoitetussa korkeareunaisessa kannellisessa paistinpannussa (ø 25 cm). Lisää öljy ja sahramivesi pannulle.
- Lusikoi riisi pannulle tasaiseksi, mutta ilmavaksi kerrokseksi. Älä painele riisiä pohjaa vasten. Paina riisiin 6 ohutta reikää esimerkiksi lusikan varrella tasaisin välein.
- Kääri pannun kansi keittiöpyyhkeeseen ja nosta kansi pannun päälle. Säädä levy keskiteholle ja paista 8 minuuttia. Vähennä sitten lämpö lähes minimiin ja jatka paistamista vielä 1–1,5 tuntia. Älä avaa kantta.
- Poista kansi ja aseta tarjoilulautanen ylösalaisin paistinpannun päälle. Käännä ympäri niin, että rapea riisi pinta tulee esiin. Viimeistele halutessasi yrteillä ja ruusunterälehdillä.

Yhden pellin nasi goreng – indonesialainen paistettu riisi valmistuu helposti ja nopeasti myös uunissa
Maku

Mummon tofu eli Ma Po Tofu on kiinalainen klassikko – ota Lily Lee -ravintolan resepti talteen ja ihastu!
Kotivinkki

Arjen pikaherkku! Paistettu riisi yhdistää kolme Hanna Gullichsenin lempiainesta – nappaa resepti
Maku

Tacopannu nurinkurin! Tirisevä texmex-herkku kuorrutetaan koukuttavan rapeaksi tortillalastuilla ja juustolla
Maku

Mamma mia, mikä risotto! Kuvataiteilija Nanna Suden roomalainen rapurisotto on täydellistä lohturuokaa
Kotivinkki

Kulhoruokien kermaa! Japanilainen donburi koukuttaa sushiriisin, värikkäiden kasvisten, lihan ja teriyakikastikkeen yhdistelmällä
Maku

Savulohta, pikakimchiä ja korealaisia mummonkurkkuja! Dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu valloittaa makumatkailijan
Kotivinkki

Kvinoapilahvi pikapaistetuilla katkaravuilla – nopeasti valmistuva arkiruoka saa raikkautta appelsiinista
Kotivinkki