


Pistaasi-sitruunakakku säväyttää makeassa raita-asussaan – kurkkaa helppo resepti!
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 0 min
Sitruuna-pistaasikakku yhdistää raikkaan ja pähkinäisen makumaailman. Kakku saa simppelin koristuksen tomusokerista ja pistaasijauheesta tehdyllä raitakuviolla, joka syntyy helposti leivinpaperin avulla.
Reseptin ainekset
8 annosta
1½ dl
kuorittuja, suolaamattomia pistaasipähkinöitä
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
125 g
voita
1 dl
sokeria
2
munaa
1
(luomu)sitruunan kuori
½
sitruunan mehu
1 rkl
oliiviöljyä
Vuokaan
1 rkl
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
Päälle
½ dl
pistaasipähkinöitä
½ dl
tomusokeria
Pistaasi-sitruunakakku – ohje:
- Laita pistaasit ja jauhot tehosekoittimeen. Jauha tasaiseksi, noin 5 minuuttia. Lisää leivinjauhe ja suola.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää yksi muna kerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Lisää jauhoseos vaahtoon nuolijalla käännellen. Pese sitruuna, kuivaa ja raasta kuoren keltainen osa taikinaan. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, lisää öljy ja sekoita.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (ø noin 22 cm). Kumoa taikina vuokaan.
- Paista 180-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsää, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä. Hienonna päälle tulevat pistaasit tehosekoittimessa jauhomaisiksi.
- Tee leivinpaperista sapluuna. Leikkaa paperista 2 cm kakkupohjaa isompi pyöreä pala. Piirrä siihen kakkupohjan kokoinen ympyrä ja sen sisälle 2 cm:n välein raidat. Leikkaa joka toinen raita pois. Asettele sapluuna kakun pinnalle. Ripottele sapluunan päälle ensin pistaasijauhetta, siirrä sapluunaa niin, että pistaasiraidat peittyvät ja siivilöi pinnalle tomusokeria.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat