


Tuplamaustettu portugalilainen ikisuosikki! Grillatusta piri-pirikanasta ei makua puutu
1 h 50 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mausteinen piri-pirikana on portugalilainen klassikko. Mehevät broilerinnuijat maustetaan kahteen kertaan: ensin maustevoilla ja sitten paahdetulla paprikakastikkeella.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (800 g)
broilerin koipinuijia (maustamaton)
Maustevoi
½ rku
korianteria
50 g
voita
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Marinadi/kastike
3
chiliä
1
paprika
1
kokonainen valkosipuli
1
sitruuna
½ rku
korianteria
1 dl
oliiviöljyä
4 rkl
valkoista portviiniä
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Piri-pirikana – ohje:
- Tee maustevoi. Hienonna korianteri. Sekoita yrtit pehmeään voihin, mausta suolalla ja pippurilla.
- Työnnä maustevoita broilerinnuijien lihan ja nahan väliin.
- Kuumenna grilli tai tee hiillos. Paahda chilit ja paprika kokonaisina ja valkosipuli puolikkaina kuumalla lämmöllä. Chilit ja paprika saavat paahtua lähes hiiltyneiksi. Laita ne kulhoon, peitä kelmulla ja odota, kunnes paprika on hieman jäähtynyt. Rapsuta mustat kuoret pois ja poista siemenet.
- Pane chilit ja paprika sauvasekoittimen kulhoon. Purista sekaan pehmenneet valkosipulinkynnet ja sitruunan mehu. Lisää korianteri, öljy, viini, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi.
- Sekoita 1 dl kastiketta broilerinnuijien joukkoon ja anna maustua noin tunti jääkaapissa.
- Ota lihat huoneenlämpöön. Kuumenna grilli. Grillaa broilereita keskilämmöllä välillä käännellen noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta.
- Tarjoa piri-pirikana lopun kastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat