Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Piparkakkutoffee – jouluinen rapsakka toffee jää vaille vertaansa

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Piparkakkutoffee on parasta hitaasti imeskeltynä! Piparkakkumausteet ovat tämän nostalgisen, lähes nekkumaisen kovan ja hieman sitkeän toffeen juju.

20.12.2023
Reseptin ainekset
noin 40 palaa
Piparkakkutoffee
450 g
fariinisokeria (tuoretta)
1½ dl
kondensoitua maitoa
75 g
voita
1 rkl
valkoviinietikkaa
¾ dl
tummaa siirappia
¾
vaaleaa siirappia
¾ tl
kanelia
½ tl
inkivääriä
½ tl
neilikkaa
½ tl
kardemummaa

Piparkakkutoffee – ohje:

  1. Voitele laakea teräs- tai lasivuoka (20 × 30 cm).
  2. Sekoita fariinisokeri ja kondensoitu maito paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos on juoksevaa ja sokeri on hieman sulanut (noin 10 minuuttia).
  3. Lisää loput aineet ja kuumenna, kunnes lämpötila nousee 132 asteeseen. Poista reunoille kertynyt sokeri tarvittaessa veteen kastetulla siveltimellä.
  4. Kaada seos vuokaan. Kun toffee on hieman jäähtynyt, tee pinnalle veitsellä ruudukko (se auttaa jähmettyneen toffeen paloittelussa). Anna toffeen jäähtyä kokonaan.
  5. Murra toffee paloiksi. Kääri palat voipaperiin. Piparkakkutoffee säilyy pari viikkoa jääkaapissa.

Vinkki!

Kondensoitu maito säilyy avattuna jääkaapissa noin viikon. Käytä loput maidosta myöhemmin toiseen erään piparkakkutoffeeta tai valmista puolikas annos.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt