Sokerina pohjalla
Piparkakku-wilhelmiinat – klassikkopikkuleivät saavat jouluisen twistin piparkakkumausteella!
1 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 30 min
Mureat wilhelmiinat maistuvat nyt piparkakulta. Piparkakkumausteella ryyditetty taikina muotoillaan tangoiksi, jotka paistetaan uunissa ja leikataan viipaleiksi vielä lämpiminä. Tee joulupöytään suussa sulavia pikkuleipiä.
Reseptin ainekset
75 kpl
200 g
voita
2 dl
sokeria
2 rkl
siirappia
1
muna
5 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
ruokasoodaa
2 tl
piparkakkumaustetta
Koristeluun
100 g
valkosuklaata
½ dl
mantelilastuja
Piparkakku-wilhelmiinat – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna sekä keskenään sekoitetut kuiva-aineet joukkoon.
- Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä jokainen noin pellin pituiseksi tangoksi. Nosta kolme tankoa leivinpaperin päälle pellille ja painele hiukan litteämmiksi.
- Paista tankoja 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa tangot lämpiminä vinottain viipaleiksi, mutta älä siirrä pois pelliltä. Anna jäähtyä.
- Paahda mantelilastuja hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta.
- Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Valuta sulaa suklaata jäähtyneille wilhelmiinatangoille. Painele päälle mantelilastuja. Anna suklaan kovettua ennen kuin irrotat pikkuleivät toisistaan. Säilytä kannellisessa astiassa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat