Maku

Piparkakku-semifreddo

4 h 20 min
4
4

Piparkakku-semifreddo

Piparkakku-semifreddo on joulun ihanin piparkakkujälkiruoka, pehmeä piparkakkujäädyke. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 15 kplpiparkakkuja (ohuita)
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlhilloa (puolukka)

Lisäksi

  • Koristeluun ohuita piparkakkuja ja puolukoita

Tee näin

4 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN4 h

Pane piparkakut pakastuspussiin ja murskaa ne kaulimella karkeaksi rouheeksi.

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi.

Puhdista vatkaimet ja kuivaa ne. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita keltuais-sokerivaahtoon kermavaahto, piparkakkurouhe ja puolet puolukkahillosta. Lisää lopuksi joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Kaada seos laakeaan vuokaan. Lusikoi pinnalle huolimattomasti loppu puolukkahillo.

Peitä piparkakku-semifreddon vuoka foliolla ja pakasta noin 4 tuntia, kunnes massa on puolijäinen eli semifreddo.

Pyörittele piparkakku-semifreddo jäätelökauhalla palloiksi annosmaljoihin. Koristele puolukoilla ja piparkakuilla.

* Voit tehdä piparit tätä reseptiä varten perinteisten piparkakkujen ohjeella.

* Tutustu myös muihin joulun pipariherkkuihin. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä