


Piparitiikerikakku – rakkaan kakkuklassikon jouluversiolla on piparinen sydän
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Piparitiikerikakku maistuu suloisesti joululta. Piilota kakkutaikinaan valkosuklaata ja murustele raitaan piparkakkuja. Tätä kakkua tekee mieli santsata pala jos toinenkin glögin seuraksi!
Reseptin ainekset
15 annosta
Taikina
150 g
voita
150 g
ranskankermaa
3
munaa
100 g
valkosuklaata
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
Muruseos
75 g
voita (sulatettua)
8
piparkakkua (rouhittua)
1 dl
pistaaseja (rouhittuja)
1/2 dl
fariinisokeria
2 rkl
vehnäjauhoja
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 rkl
vehnä- tai korppujauhoja
Koristelu
100 g
valkosuklaata (sulatettua)
Piparitiikerikakku – ohje:
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma ja munat voisulan joukkoon.
- Rouhi valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
- Yhdistä kosteat ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l).
- Tee lusikalla taikinaan pieni ura. Yhdistä muruseoksen ainekset ja lusikoi seos uraan. Kaada loppu taikina päälle ja tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla tunnin ajan, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä vadille.
- Koristele täysin jäähtynyt piparitiikerikakku sulatetulla valkosuklaalla.
Vinkki!
Kokeile myös ikisuosittua perinteisen tiikerikakun ohjetta. ”Vihdoin ohje, jolla tuli mehevä, kostea kuivakakku. Suosittelen”, kehuu lukija reseptiämme.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat