Maku

Piparitiikerikakku – rakkaan kakkuklassikon jouluversiolla on piparinen sydän

1 h 30 min
3.5
0

Piparitiikerikakku maistuu suloisesti joululta. Piilota kakkutaikinaan valkosuklaata ja murustele raitaan piparkakkuja. Tätä kakkua tekee mieli santsata pala jos toinenkin glögin seuraksi!
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (15 annosta)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 150 granskankermaa
  • 3munaa
  • 100 gvalkosuklaata
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta

Muruseos

  • 75 gvoita (sulatettua)
  • 8piparkakkua (rouhittua)
  • 1 dlpistaaseja (rouhittuja)
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 rklvehnäjauhoja

Vuoan voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 rklvehnä- tai korppujauhoja

Koristelu

  • 100 gvalkosuklaata (sulatettua)

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Piparijuustokakku leivotaan näin:

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma ja munat voisulan joukkoon.

Rouhi valkosuklaa. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, valkosuklaarouhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.

Yhdistä kosteat ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l).

Tee lusikalla taikinaan pieni ura. Yhdistä muruseoksen ainekset ja lusikoi seos uraan. Kaada loppu taikina päälle ja tasoita pinta.

Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla tunnin ajan, kunnes kakku on tikulla kokeiltaessa kypsä.

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä vadille.

Koristele täysin jäähtynyt kakku sulatetulla valkosuklaalla.

MITÄ PIDIT?
3.5