


Pipariporot
25 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Piparkakku-ukko muuntuu ylösalaisin käännettynä ja koristeltuna hassuksi poroksi. Katso videolta, kuinka pipariporot valmistuvat!
Reseptin ainekset
50 kpl
Pipariporojen taikina
1 dl
siirappia
1 dl
sokeria
125 g
voita
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
neilikkaa
1/2 tl
maustepippuria
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 kpl
munaa
Sokerikuorrute
3 dl
tomusokeria
1 kpl
valkuaista
1/2 tl
sitruunamehua
Koristeluun
2 rkl
koristerakeita
Pipariporot – ohje:
- Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Sekoita sooda jauhoihin. Lisää siirappiliemeen muna ja jauhoseos ja sekoita hyvin.
- Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakku-ukkoja. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia riippuen piparien koosta. Anna piparien jäähtyä.
- Valmista sokerikuorrute. Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Pursota porolle sokerikuorrutteella pää piparkakku-ukon päähän, korvat ukon käsiin ja sarvet ukon jalkoihin. Viimeistele yksityiskohdat koristerakeilla. Anna kuorrutteen kovettua.
Vinkki!
Kurkkaa perinteisen piparitaikinan ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat