Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pipariporot

25 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Piparkakku-ukko muuntuu ylösalaisin käännettynä ja koristeltuna hassuksi poroksi. Katso videolta, kuinka pipariporot valmistuvat!

9.12.2014
Reseptin ainekset
50 kpl
Pipariporojen taikina
1 dl
siirappia
1 dl
sokeria
125 g
voita
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
neilikkaa
1/2 tl
maustepippuria
5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1 kpl
munaa
Sokerikuorrute
3 dl
tomusokeria
1 kpl
valkuaista
1/2 tl
sitruunamehua
Koristeluun
2 rkl
koristerakeita

Pipariporot – ohje:

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää siirappiliemeen muna ja jauhoseos ja sekoita hyvin.
  3. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakku-ukkoja. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia riippuen piparien koosta. Anna piparien jäähtyä.
  6. Valmista sokerikuorrute. Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi.
  7. Pursota porolle sokerikuorrutteella pää piparkakku-ukon päähän, korvat ukon käsiin ja sarvet ukon jalkoihin. Viimeistele yksityiskohdat koristerakeilla. Anna kuorrutteen kovettua.

Vinkki!

Kurkkaa perinteisen piparitaikinan ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt