4,3(3)
Pipariporot
25 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 24 h
Piparkakku-ukko muuntuu ylösalaisin käännettynä ja koristeltuna hassuksi poroksi. Katso videolta, kuinka pipariporot valmistuvat!
Reseptin ainekset
50 kpl
Pipariporojen taikina
1 dlsiirappia
1 dlsokeria
125 gvoita
2 tlkanelia
1 tlinkivääriä
1 tlkardemummaa
1/2 tlneilikkaa
1/2 tlmaustepippuria
5 dlvehnäjauhoja
1 tlruokasoodaa
1 kplmunaa
Sokerikuorrute
3 dltomusokeria
1 kplvalkuaista
1/2 tlsitruunamehua
Koristeluun
2 rklkoristerakeita

Pipariporot – ohje:

  1. Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä haaleaksi.
  2. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää siirappiliemeen muna ja jauhoseos ja sekoita hyvin.
  3. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakku-ukkoja. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia riippuen piparien koosta. Anna piparien jäähtyä.
  6. Valmista sokerikuorrute. Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi.
  7. Pursota porolle sokerikuorrutteella pää piparkakku-ukon päähän, korvat ukon käsiin ja sarvet ukon jalkoihin. Viimeistele yksityiskohdat koristerakeilla. Anna kuorrutteen kovettua.

Vinkki!

Kurkkaa perinteisen piparitaikinan ohje!

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.