Maku

Pipariporot

25 h 30 min
4.33
0

Piparkakku-ukko muuntuu ylösalaisin käännettynä ja koristeltuna hassuksi poroksi. Katso videolta, kuinka pipariporot valmistuvat!
Tulosta
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (50 kpl)

Pipariporojen taikina

  • 1 dlsiirappia
  • 1 dlsokeria
  • 125 gvoita
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlneilikkaa
  • 1/2 tlmaustepippuria
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 kplmunaa

Sokerikuorrute

  • 3 dltomusokeria
  • 1 kplvalkuaista
  • 1/2 tlsitruunamehua

Koristeluun

  • 2 rklkoristerakeita

Tee näin

25 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN24 h

Pipariporot valmistuvat näin:

Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä haaleaksi.

Sekoita sooda jauhoihin. Lisää siirappiliemeen muna ja jauhoseos ja sekoita hyvin.

Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakku-ukkoja. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.

Paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia riippuen piparien koosta. Anna piparien jäähtyä.

Valmista sokerikuorrute. Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi.

Pursota porolle sokerikuorrutteella pää piparkakku-ukon päähän, korvat ukon käsiin ja sarvet ukon jalkoihin. Viimeistele yksityiskohdat koristerakeilla. Anna kuorrutteen kovettua.

Vinkki!

Kurkkaa perinteisen piparitaikinan ohje!

MITÄ PIDIT?
4.33