Pipariporot
25 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 minPassiivinen
24 h Piparkakku-ukko muuntuu ylösalaisin käännettynä ja koristeltuna hassuksi poroksi. Katso videolta, kuinka pipariporot valmistuvat!
4.3
Kuvat
Julkaistu 9.12.2014

Pipariporot
Reseptin ainekset (50 kpl)
Pipariporojen taikina
- 1 dlsiirappia
- 1 dlsokeria
- 125 gvoita
- 2 tlkanelia
- 1 tlinkivääriä
- 1 tlkardemummaa
- 1/2 tlneilikkaa
- 1/2 tlmaustepippuria
- 5 dlvehnäjauhoja
- 1 tlruokasoodaa
- 1 kplmunaa
Sokerikuorrute
- 3 dltomusokeria
- 1 kplvalkuaista
- 1/2 tlsitruunamehua
Koristeluun
- 2 rklkoristerakeita
Pipariporot – ohje:
- Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Sekoita sooda jauhoihin. Lisää siirappiliemeen muna ja jauhoseos ja sekoita hyvin.
- Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla piparkakku-ukkoja. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia riippuen piparien koosta. Anna piparien jäähtyä.
- Valmista sokerikuorrute. Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja sitruunamehu sähkövatkaimella tasaiseksi.
- Pursota porolle sokerikuorrutteella pää piparkakku-ukon päähän, korvat ukon käsiin ja sarvet ukon jalkoihin. Viimeistele yksityiskohdat koristerakeilla. Anna kuorrutteen kovettua.
Vinkki!
Kurkkaa perinteisen piparitaikinan ohje!
Hyväksy evästeet
YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.


Piparkakkutalotaikina – ohje, jolla rakennat joulun upeimman piparitalon
Maku

Paras piparitaikina – tästä helposti kaulittavasta taikinasta syntyvät rapsakat piparit
Maku

Paraisten piparkakkutaikina
Maku

Suolaisia ja makeita herkkuja! Piparkakkutaikina taipuu moneen

Piparitaikina
Maku

Suloinen (ja syötävä!) joulutervehdys piparitaikinasta

Piparkakkukranssi – syötävän suloinen koriste ilahduttaa myös lahjana
Meillä kotona

Piparikranssi – tässä on joulun suloisin tuliainen!
Maku