Piparilusikat

45 min
5
0

Piparilusikat

Piiparilusikka on ihana syötävä kahvin hämmentäjä!
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (60 kpl)

  • 500 gpiparkakkutaikinaa (pakaste)

Sokerikuorrute

  • 1 kplvalkuaista
  • 5 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 1 rklkoristerakeita

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN5 min

Kauli piparitaikina hyvin jauhotetulla pöydällä noin 5 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota kaavan avulla lusikanmuotoisia pipareita leivinpaperin päälle pellille. Voit myös leipoa lusikat suoraan leivinpaperille. Jätä tällöin leviämisvaraa.

Paista pipareita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa valkuaisen rakenne rikki kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Sekoita ja lisää mehu. Hämmennä kunnes seos on kiiltävää. Tee kuorrutteesta löysähkö, lisää tarvittaessa mehua.

Dippaa piparilusikoiden varret pikeeriin, koristele ja anna kuivua.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä