


Sinihomejuustotahnalla hunnutettu piparileipä on täydellistä glögin kanssa – nappaa ihana ohje!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Jos tykkäät napsia piparkakkuja homejuuston kanssa, piparileipä sinihomejuustokuorrutteella tekee varmasti vaikutuksen. Vau-efekti on taattu, kun sommittelet leivän päälle kuusimetsän tomusokeroiduista rosmariininoksista.
Reseptin ainekset
12 annosta
150 g
voita tai leivontamargariinia
5 dl
vehnäjauhoja
2½ dl
fariinisokeria
1½ rkl
piparkakkumaustetta
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
kermaviiliä
1 dl
omenasosetta
Voitelu
1 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja
Homejuustotahna
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
50 g
sinihomejuustoa (esim. Aura)
1 tl
hunajaa
Viimeistely
3-4
oksaa rosmariinia
1 rkl
tomusokeria
Piparileipä sinihomejuustokuorrutteella – ohje:
- Voitele ja korppujauhota leipä- tai kakkuvuoka (1,8 l).
- Sulata rasva. Mittaa jauhot, sokeri, piparkakkumauste ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Lisää kermaviili, omenasose ja voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Valmista sinihomejuustotahna. Notkista tuorejuusto ja murustele sinihomejuusto sekaan. Mausta hunajalla. Levitä tahna leivän päälle. Viimeistele tomusokeroiduilla rosmariininoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat