Kotivinkki

Sinihomejuustotahnalla hunnutettu piparileipä on täydellistä glögin kanssa – nappaa ihana ohje!

1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Jos tykkäät napsia piparkakkuja homejuuston kanssa, piparileipä sinihomejuustokuorrutteella tekee varmasti vaikutuksen. Vau-efekti on taattu, kun sommittelet leivän päälle kuusimetsän tomusokeroiduista rosmariininoksista.
0
1
Julkaistu 13.12.2022


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 150 gvoita tai leivontamargariinia
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2½ dlfariinisokeria
  • 1½ rklpiparkakkumaustetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 dlomenasosetta

Voitelu

  • 1 rklvoita
  • 2 rklkorppujauhoja

Homejuustotahna

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 50 gsinihomejuustoa (esim. Aura)
  • 1 tlhunajaa

Viimeistely

  • 3-4oksaa rosmariinia
  • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Piparileipä sinihomejuustokuorrutteella – ohje:

  1. Voitele ja korppujauhota leipä- tai kakkuvuoka (1,8 l).
  2. Sulata rasva. Mittaa jauhot, sokeri, piparkakkumauste ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita. Lisää kermaviili, omenasose ja voisula. Sekoi­ta taikina tasai­seksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoa­mista.
  5. Valmista sinihomejuustotahna. Notkista tuorejuusto ja murustele sinihomejuusto sekaan. Mausta hunajalla. Levitä tahna leivän päälle. Viimeistele tomusokeroiduilla rosmariininoksilla.
1 kommentti