


Piparikalenteri
3 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 0 min
Leivo oma joulukalenterisi! Kauniista oksasta roikkuvat piparkakut syödään yksi kerrallaan, kun joulu lähestyy.
Reseptin ainekset
1 kpl
Piparitaikina
1 dl
siirappia (tummaa)
1 dl
sokeria
1/2 rkl
kanelia
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
125 g
voita
1 kpl
munaa
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
1/6 tl
suolaa
Lisäksi
oksa ja narua
Piparikalenteri – ohje:
- Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos suureen kulhoon ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muna hyvin sekoittaen.
- Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos siirappiseokseen sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
- Kauli piparitaikina levyksi ja paina sydänmuotilla 24 kuviota taikinalevyyn. Paina mehupillillä reiät sydänkuvioiden yläosaan. Paista 175 asteessa noin 7 minuuttia.
- Valmista pikeeri. Katso ohje täältä!
- Siirrä pikeeri pursotinpussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä.
- Pursota jäähtyneisiin pipareihin pikeerillä numerot ja reunoihin yksinkertaisia piste- ja viivakoristeluita.
- Anna koristeltujen pipareiden kovettua huoneenlämmössä vähintään muutaman tunnin ajan.
- Pujota narut reikien läpi ja kiinnitä piparkakut kauniiseen oksaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat