Piparikalenteri

Reseptin ainekset (1 kpl)
Piparitaikina
- 1 dlsiirappia (tummaa)
- 1 dlsokeria
- 1/2 rklkanelia
- 1 tlneilikkaa
- 1 tlinkivääriä
- 1 tlkardemummaa
- 125 gvoita
- 1 kplmunaa
- 4 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlruokasoodaa
- 1/6 tlsuolaa
Lisäksi
- oksa ja narua
Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa. Lisää paloiteltu voi ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos suureen kulhoon ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muna hyvin sekoittaen.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola. Lisää jauhoseos siirappiseokseen sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Kauli piparitaikina levyksi ja paina sydänmuotilla 24 kuviota taikinalevyyn. Paina mehupillillä reiät sydänkuvioiden yläosaan. Paista 175 asteessa noin 7 minuuttia.
Valmista pikeeri. Katso ohje täältä!
Siirrä pikeeri pursotinpussiin tai pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä.
Pursota jäähtyneisiin pipareihin pikeerillä numerot ja reunoihin yksinkertaisia piste- ja viivakoristeluita.
Anna koristeltujen pipareiden kovettua huoneenlämmössä vähintään muutaman tunnin ajan.
Pujota narut reikien läpi ja kiinnitä piparkakut kauniiseen oksaan.