Piparikakku

45 min
4
0

Piparikakku

Talven makuinen piparilla ja homejuustolla sekä vaahterasiirapilla kyllästetty kakku maistuu mainiolta glögilasillisen kera.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 kpl)

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplkananmunia
  • 3,2 dlvehnäjauhoja
  • 1,5 tlleivinjauhetta
  • 2 rklvaahterasiirappia
  • 0,5 tlkanelia
  • 50 gpiparimuruja
  • 50 gsinihomejuustoa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi, lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe ja kaneli, lisätään joukkoon vaahterasiirappi. Lisätään lopuksi varovasti sekaan piparimurut sekä sinihomejuustomurut. Kaadetaan taikina voideltuun ja jauhotettuun litran vetoiseen vuokaan ja paistetaan 175 asteessa kypsäksi puolisen tuntia. Testataan kypsyys tikulla. Isompaan vuokaan 1,5 – 2 litraa taikina pitää tehdä kaksinkertaisena.  

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä