


Kinuskikissan piparikakku – mausteisen täytteen kruunaa kinuskinen kiille
3 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 2 h 0 min
Piparikakku sopii loistavasti jouluiseen kahvipöytään. Joulun tutut aromit maistuvat piparinmuotoisessa kakussa, jonka mausteinen täyte viimeistellään kinuskisella kiilteellä ja kauniilla pursotuksilla.
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
150 g
piparkakkuja
50 g
voita
Piparkakkutäyte
3
liivatelehteä
3 dl
vispikermaa
1 dl
fariinisokeria
1 tl
piparkakkumaustetta
200 g
vaniljarahkaa
1½ rkl
sitruunamehua
Kinuskikiille
1½
liivatelehteä
1½ dl
kuohukermaa
1 dl
fariinisokeria
Koristelu
1 dl
vispikermaa
1 tl
sokeria
piparimurskaa
Hyydytetty piparikakku – ohje :
- Sipaise pienen reunavuoan (halkaisija noin 20 cm) sisäpintaan öljyä helpottamaan kakun irtoamista. Aseta vuoka kakkulautasen päälle.
- Murskaa piparkakut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä piparimurskan kanssa. Painele seos reunavuoan sisään tiiviisti reunoja vasten. Nosta vuoka lautasineen jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa vispikerma, fariinisokeri ja piparkakkumauste kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljarahka. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytevaahtoon. Kaada täyte vuokaan ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen kiillettä.
- Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia.
- Aloita kakun kuorrutus ujuttamalla veitsenkärki kiilteen ja vuoan reunan väliin. Työnnä veitsi kiilteen syvyyteen. Kierrä ympäri. Nosta vuoka ylös varovasti auttaen. Vatkaa kerma ja sokeri löysähköksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (11 mm). Pursota kuviota kiilteen päälle. Viimeistele piparimuruilla.
Vinkit!
- Piparinmallisia – tai kukanmuotoisia – reunavuokia myyvät leivontatarvikekaupat. Vuokia on saatavana erikokoisina. Jos haluat leipoa kakun isommalle väelle, tuplaa ainesten määrät ja käytä isompaa vuokaa.
- Piparikakku kiilteineen sopii pakastettavaksi. Ota se jääkaappiin sulamaan hyvissä ajoin tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat